nlenfrdees

Rob Kivit

2 minutes reading time (376 words)

Vogelexcursie Kwade Hoek

47547A54-AC79-4F19-9FB6-AB119BA9AEAC Gefotografeerd door Christina Wassink

Met Birdingholland op vogelexcursie geweest in de Kwade Hoek onder deskundige begeleiding van Thomas van der Es & Joey Braat. Startpunt was de parkeerplaats aan de Oostdijkseweg, Goedereede (naast nummer 107). Na een bak koffie, een lekkere stroopwafel en een pep-talk zijn we vervolgens op pad gegaan de duinen in.

De Kwade Hoek is een prachtig natuurgebied in de buurt van Stellendam. De Kwade Hoek is een natuurgebied ten noordoosten van Goedereede. Het maakt deel uit van de Duinen van Goeree, een natuurgebied op Goeree-Overflakkee in Zuid-Holland en wordt beheerd door Natuurmonumenten. De Kwade Hoek, vroeger ook wel als 'kwaaien hoek' geschreven, verwijst naar de verraderlijke stroming en zandbanken waarop menig s3chip is vergaan.

Het is deels een getijdegebied dus laarzen zijn een niet overbodige luxe. Hou dus rekening met een drassig gebied. Er is zelfs een wandeling uitgezet waarbij op de bordjes expliciet wordt aangegeven dat het een laarzenpad is. De wandeling ging door de duinen en over het strand. De wandelroute van ongeveer 7-8 km door de Kwade Hoek was niet zozeer lang maar wel redelijk zwaar. Het mulle zand op het strand, de vette slik tussen strand en duingebied, maken het lopen zwaarder dan normaal.

Het vergaat er werkelijk van de verschillende soorten vogels. In de rietvegetatie tref je vogels als rietgors, sprinkhaanrietzanger, kleine karekiet, bosrietzanger en rietzanger en verder zeearend, velduil, veldleeuwerik, slechtvalk, strandleeuwerik, geelgors, slechtvalk, ruigpootbuizerd, sperwer, havik, torenvalk, bruine en blauwe kiekendief, jan-van-gent en nog veel meer.

Houdt er rekening mee dat het geen echte fototrip is maar meer gericht is op het spotten van vogels met een kleine kans om van dichtbij een vogel te kunnen fotograferen. Alles bij elkaar genomen was het een leuke en interessante vogelexcursie. Ik kom hier zeker nog een keer terug maar dan met grotere telelens en meer specifiek gericht op vogelfotografie en breng dan zeker een ook bezoek aan de vogelkijkhut.

Na afloop van de vogelexcursie hebben wij een stuk verderop ook nog mooie flamingo's kunnen vastleggen. Prachtig om te zien maar helaas een stukje te ver voor mijn 100-400 lens om er echt een mooie scherpe foto van te maken.

Links:

https://www.facebook.com/birdingholland.nl

https://www.birdingholland.nl/

https://vogelkijkhut.nl/view/230/


Onderstaand een filmpje gemaakt van de velduil door Daniël Boer, een van de deelnemers van de excursie:

You must login to post a comment.
Log in with ( Sign Up ? )
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Location (Map)

Koperwiek
Fotoreis naar India wordt werkelijkheid

Related Posts

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://robkivit-natuurfotografie.nl/

Kalender

Wait a minute, while we are rendering the calendar

123tuinposter.nl: een tuinposter in elk mogelijk formaat

Copyright @ 2013-2021 robkivit-natuurfotografie.nl. All rights reserved.

We have 125 guests and no members online