nlenfrdees

Rob Kivit

2 minutes reading time (408 words)

Vogelen in Oostvaardersplassen, Groningen en Friesland

C502084E-E912-41DA-B397-5C41A7C1BF8F

Afgelopen vrijdag na de feestdagen heerlijk lopen vogelen in Oostvaardersplassen, Groningen en Friesland met vogelmaatje Jochem. In de Oostvaardersplassen nog even de mooie baardmannetjes gefotografeerd. Daarna snel door naar Groningen op zoek naar de ransuilen. Na deze boeiende ervaring doorgereden naar het Waddengebied voor het zien van de velduilen. Het was ijzig koud maar meer dan de moeite waard.

by Rob Kivit

Veel ransuilen maar helaas geen velduilen

Koperwiek

Afgelopen vrijdag na de feestdagen heerlijk lopen vogelen in Oostvaardersplassen, Groningen en Friesland met vogelmaatje Jochem.In de Oostvaardersplassen nog even de mooie baardmannetjes gefotografeerd; helaas waren de meeste foto's mislukt door een verkeerde camera instelling maar gelukkig was er nog 1 foto over die nog net genoeg was. We hoopten ook nog de kerkuil te zien maar deze was helaas niet aanwezig. Daarna snel door naar Groningen op zoek naar de ransuilen. 

Eenmaal aangekomen zaten er wel een stuk of 6 ransuilen in de boom. Prachtige uilen zijn het toch met die lange oren! Behalve de uilen waren ook de koperwieken in ruime getale aanwezig. Ook de staartmens, koolmees en Winterkoninkje lieten zich even zien. Bij de uilen zijn we opzettelijk kort gebleven om deze niet al te zeer te verstoren. Overdag slapen ze meestal om 's avonds op jacht te gaan naar muizen ed. in de omringende velden.

Ransuil
Baardmannetje

Na deze boeiende ervaring doorgereden naar het Waddengebied voor het hopelijk zien van de velduilen. Helaas waren deze niet aanwezig; wel hebben we blauwe kiekendieven gezien maar te ver weg voor foto's maar oh oh wat was het daar koud met die straffe wind. Wel hebben we op de terugweg nog een torenvalk kunnen fotograferen. 

Het was een geweldige vogeldag maar was niet mogelijk geweest zonder mijn vogelmaat Jochem, bedankt hiervoor!  


You must login to post a comment.
Log in with ( Sign Up ? )
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Grote trap in Oostvoorne
STEINER SAFARI ULTRASHARP 10x30 (tweedehands)

Related Posts

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://robkivit-natuurfotografie.nl/

Kalender

Wait a minute, while we are rendering the calendar

123tuinposter.nl: een tuinposter in elk mogelijk formaat

Copyright @ 2013-2021 robkivit-natuurfotografie.nl. All rights reserved.

We have 71 guests and no members online