nlenfrdees

Rob Kivit

3 minutes reading time (567 words)

Vogelen in Berkel en Oostvoorne

A5CC1DF5-D2CE-447C-BCD7-003F51589999

Vandaag met fotovrienden een rondje Berkel en Oostvoorne gedaan op zoek naar de buidelmees, kuifzaagbek en zeldzame grote trap. Het was koud, heel erg koud maar mocht de pret niet drukken. We zijn eerst naar Berkel geweest voor de buidelmees, daarna even verderop op zoek gegaan naar kuifzaagbek en ter afsluiting van de dag op zoek gegaan naar de Grote trap in Oostvoorne. We hebben alles gezien en gefotografeerd waarvoor we waren gekomen. Zoals meestal het geval was waren wij niet de  enigen die op zoek waren naar deze vogels. Voor de buidelmees stonden er geloof ik tientallen fotografen langs de waterkant maar het was nog gezellig ook.

by Rob Kivit

Buidelmees, grote trap en kuifzaagbek in Berkel en Oostvoorne


Grote trap
Buidelmees

Vandaag met fotovrienden een rondje Berkel en Oostvoorne gedaan op zoek naar de buidelmees, kuifzaagbek en zeldzame grote trap. Het was koud, heel erg koud maar mocht de pret niet drukken. Voor de buidelmees in Berkel hoefde wij niet lang te zoeken want bij aankomst stonden er al tientallen fotografen ons op te wachten ? De buidelmees liet nog even op zich wachten en eindelijk na een klein half uur liet de eerste buidelmees zich zien hierbij heftig op zoek naar zaden en insecten op de sigaren stengels tussen het riet langs de waterkant. Het was voor mij de eerste keer dat ik een buidelmees zag; niet veel groter dan een gewone koolmees maar wat zijn het toch mooie vogeltjes. Er zijn daar in totaal 3 buidelmezen aanwezig. Daarnaast was het ook best wel gezellig met al die fotografen? 

Kokardezaagbek (Kuifzaagbek)

Na een paar uurtjes te zijn gebleven en mooie foto's hebben kunnen maken zijn we doorgereden op zoek naar de kuifzaagbek die ook ergens in de buurt van Berkel zou moeten zijn. Ook daar hadden we geluk want de kuifzaagbek hebben we vrij snel kunnen vinden. Een mooie eend die zijn naam eer aandoet en één met een mooie kuif dus. Ook van deze eend hebben we mooie foto's kunnen maken. 

Na hier een paar uurtjes te zijngebleven zijn we doorgereden naar Oostvoorne voor het zoeken naar de De grote trap. Een mooie grote kip ? die als dwaalgast zeldzaam is in Nederland en voornamelijk voorkomt in vooral Spanje. De grote trap was toch nog op redelijke afstand van ons verwijderd maar toch nog leuke foto's kunnen maken van deze bijzondere kip ?. 

Ondanks de ijzige kou was het weer een topdag vandaag waarbij we alles gezien en gefotografeerd hebben waarvoor wij waren gekomen! ?You must login to post a comment.
Log in with ( Sign Up ? )
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Buidelmees
Zeldzame Buidelmees gespot in Pijnacker

Related Posts

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://robkivit-natuurfotografie.nl/

Kalender

Wait a minute, while we are rendering the calendar

123tuinposter.nl: een tuinposter in elk mogelijk formaat

Copyright @ 2013-2021 robkivit-natuurfotografie.nl. All rights reserved.

We have 109 guests and no members online