Rob Kivit Natuurfotografie - Birds & Wildlife Photography

Font size: +

Fototrip Extremadura, Spanje 2022 (1-2)

A71F37F1-2CAE-4341-8A40-74625F1761C9

Het was zover! Na de fototrip twee jaar te hebben uitgesteld als gevolg van de coronavirus kon het feest eindelijk beginnen. De reis begon minder voortvarend dan ik had gedacht. Als gevolg van een staking op Schiphol kon de ruimbagage niet meereizen. Heel vervelend en vooral als de batterijopladers van de camera's in de koffer zitten.

by Rob Kivit

De reis begon minder voortvarend dan ik had verwacht. Als gevolg van een staking op Schiphol kon de ruimbagage niet meereizen. Heel vervelend en vooral als de batterijopladers van de camera's in de koffer zitten. Gelukkig had mijn fotomaat wel zijn opladers los meegenomen en kon ik in ieder met mijn reservebody foto's maken als de batterijen van mijn normale camera op waren.

In Madrid aangekomen eerst de bagage als vermist opgegeven en daarna snel de huurauto opgehaald. Onderweg naar het hotel zagen we al de eerste gieren en zwarte wouwen overvliegen. Ook de grijze wouw kwamen we onderweg op een paaltje tegen. Een goed begin zeg ik maar. Het hotel was helemaal ok en lag op 15-30 minuten rijden van de meeting points waar we met de hutverhuurder José maandag hadden afgesproken.

This image for Image Layouts addon
This image for Image Layouts addon

Blogs
FOTOHUTBEZOEKEN

Voor deze fototrip hadden we verschillende hutten geboekt. Wel 7 in totaal! Een hut in de ochtend en een hut einde van de middag voor het fotograferen van de Monniksgier, Vale Gier, Zwarte Wouw, Rode Wouw, Bijeneter, Kleine Torenvalk, Buine Kiekendief, Steenuil, Hop, Klapekster en nog meer wat voor de lens zou verschijnen.
Toon alle bezochte hutten

Black Vulture Hide

De eerste dag in de ochtend een bezoek gebracht aan de Black Vultere Hide. Leuke hut  voor het fotograferen van de Monniksgier, de vale gier, zwarte wouw, raaf en met een beetje geluk de rode wouw tegen een mooie achtergrond landschap maar ja helaas hadden wij dat geluk niet. Voor de hut is het werkelijk een walhalla van gieren. Wat mij opviel waren toch wel de enorme klauwen van die beesten en die typische waggelende loop. Ook de reikwijdte van de vleugel is echt enorm. Reikwijdte is tegen de 2 meter aan. Als je nog nooit gieren hebt gezien dan is deze hut zeker een bezoekje waard.

Image
Image
Image
Image

Bea Eater Hide

Tegen het einde van de middag naar de Bea Eater Hide. Leuke hut waar je op een afstand van 5-6 meter met ondergaande zon de kleurrijke bijeneters prachtig kunt vastleggen.  Deze hut is dan ook zeker een aanrader. Afwijkend van de meeste andere hutten heeft deze hut geen spiegelglas maar gewoon een net waar je je lens doorheen moet steken.

Hide for Raptors

De tweede dag opnieuw 2 hutten bezocht. In de ochtend een bezoekje gebracht aan de Hide for raptors. Opnieuw een leuke hut waarbij we de bruine kiekendief mooi hebben kunnen vastleggen. Ook de zwarte wouw liet zich weer zien en ook van deze vogel mooie foto’s kunnen maken.  Deze hut is voorzien van spiegelglas en is je hebt een mooi uitzet over de weide. Vreemde gewaarwording als je uit het niets een kudde schapen voorbij ziet lopen terwijl je aan het fotograferen bent. Aan de andere kant een mooie achtergrond aanvulling op de compositie van de foto. Wie wil er nu niet een foto van vliegende wouw over een kudde schapen, helemaal goed dus! 

Image
Image
Image
Image

Hide Great Grey Shrike

Aan het einde van de middag naar de Hide Great Grey Shrike geweest voor het fotograferen van de klapekster. Mooie vogel die niet echt zachtzinnig met zijn prooi omgaat. Het mooie avondlicht maakte de foto helemaal compleet. Het was weliswaar wat winderig en het avondlicht iets minder dan de dag ervoor maar nog met voldoende voor een leuke plaat. De hut was klein en eenvoudig zoals de meeste eenpersoons hutten maar voldoende en zeker als je kijkt wat voor moois er allemaal voor de hut verschijnt.


Hutinformatie

Hides de Calera, Wildlide Photohides in Spain

Photography hides for wildlife photographers, near to Monfrague national park and sierra de Gredos, where can take photos to great bustard, little bustard (Tetras tetrax), Lesser Kestrel (Falco naumanni), Black-winged Kite (Elanus caeruleus), Montagu's Harrier (Circus pygargus), Kestrel (Falco tinnunculus) and more birds and wildlife.

We have differents Nature photo hides for birds and raptors, in this wonderful place, at 1 hour to Monfrague and 1:30 hours from Madrid Airport. 

Birdwatching nature photo tours for photograpy steppe birds and raptors of the plains in Spain. 

Photographing great bustard and wildlife in Spain. These hides are in the little town of Calera y Chozas, at 130 km. to Madrid, in province of Toledo. Alongside Extremadura.

Near to Monfrague National Park, at 1 hour.  Near to Gredos Montains, at 1 hour), and Cabañeros National Park (1 hour).
Lees meer
Vogeltrip Extremadura Spanje 2017

Met fotovrienden voor 4 dagen naar Extremadura in Spanje geweest. Voor elke vogelaar of fotograaf een must om dit gebied een keer te bezoeken. Ik had er veel over gehoord en gelezen en heb er zelfs een blog over samengesteld maar het is werkelijk een walhalla aan roofvogels en diverse andere soorten vogels. Meer dan 300 verschillende vogels. Genoeg om je uit te leven dus. Niets is zo handig om je vooraf goed te voorbereiden welke plaatsen je wilt gaan bezoeken en naar welke vogels je op zoek bent. Een goed hulpmiddel hierbij is het boekje Vogels kijken in de Extremadura, een extreem handige wegwijzer welke de beste plaatsen met de te verwachten vogels beschrijft. Voor meer informatie bekijk ook de blog Roofvogels Extremadura, Westelijk Spanje. Op basis hiervan hebben wij route uitgestippeld met als belangrijkste gebied het Nationaal Park Monfrague.

Lees meer
Vogeltrip Extremadura Spanje 2017

Extremadura is een begrip onder vogelaars. Deze afgelegen landstreek van Spanje is misschien wel het allerbeste- en mooiste vogelgebied van Europa. Nergens zie je meer roofvogels en gieren dan hier! De Extremadura is al eeuwenlang onveranderd. Van oudsher is het een extreem achtergelegen gebied met weinig economische ontwikkeling.

Lees meer
Write comments...
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

FOTOHUTTEN
Klik hier voor het bekijken van alle door mij bezochte fotohutten. Naast een link naar de website van de verhuurder, heb ik geprobeerd iedere hut te voorzien van een globale hutbeschrijving en een overzicht van alle voor de hut waargenomen vogels en dieren.
Lees meer
This image for Image Layouts addon
OP PAD
FOTOLOCATIES
Klik hier voor het bekijken van alle idoor mij bezochte fotolocaties. Het gaat hierbij veelal om het struinen door bossen, over stranden, dijken etc. maar ook op locaties vanuit waarneming.nl. Van iedere locatie heb ik geprobeerd een blog te samen te stellen.
Lees meer
This image for Image Layouts addon
FOTOTRIPS
IMPRESSIES
Klik hier voor het bekijken van alle in de loop der tijd door mij gemaakte fototrips. Van alle nieuwe bestemmingen waar ik geinteresseerd in ben heb ik voorafgaand aan de reis geprobeerd een impressie samen te stellen van wat er in dat land allemaal te zien en te beleven is.
Lees meer

Location (Map)

Zwarte wouw
Grauwe gors

Related Posts