Rob Kivit Natuurfotografie - Birds & Wildlife Photography

Font size: +

Fotoreis India; een land van tegenstellingen en een geweldige natuur

rlk_IMG_0452-India2019

Afgelopen week teruggekomen van een geweldige fototrip naar India. Een belevenis en avontuur op zich, het land heeft een prachtige natuur met een grote diversiteit aan vogelsoorten en wilde dieren. Deze prachtige natuur staat in schril contrast met het leven in de steden en dorpen waar het volgens Nederlandse begrippen niet allemaal even schoon en rein is. Ik moest er enorm aan wennen dat het heel normaal is dat daar apen, zwerfhonden, zwijnen, koeien en kamelen onderdeel uitmaken van het drukke stadsleven. Daarnaast is het met de luchtkwaliteit niet al te best gesteld en dan ook minder geschikt voor mensen met gezondheidsklachten. Om deze reden hebben wij in India dan ook uitsluitend vertoeft in 4-5 sterren hotels. Het eten is daar werkelijk geweldig zolang je maar niet eten koopt van kraampjes langs de kant van de weg.

by Rob Kivit

Photographing birds, tigers,
leopards and more in IndiaAfgelopen week teruggekomen van een geweldige fototrip naar India. Een belevenis en avontuur op zich, het land heeft een prachtige natuur met een grote diversiteit aan vogelsoorten en wilde dieren. 

Deze prachtige natuur staat in schril contrast met het leven in de steden en dorpen waar het volgens Nederlandse begrippen niet allemaal even schoon en rein is. Ik moest er enorm aan wennen dat het heel normaal is dat daar apen, zwerfhonden, zwijnen, koeien en kamelen onderdeel uitmaken van het drukke stadsleven. Daarnaast is het met de luchtkwaliteit niet al te best gesteld en dan ook minder geschikt voor mensen met gezondheidsklachten. Om deze reden hebben wij in India dan ook uitsluitend vertoeft in 4-5 sterren hotels. Het eten is daar werkelijk geweldig zolang je maar niet eten koopt van kraampjes langs de kant van de weg. 

Je kunt nagenoeg overal pinnen en geld opnemen bij ATM geldautomaten maar het is zeker ook aan te bevelen genoeg contant geld (rupees) op zak te hebben. Indiërs zijn gek op geld en proberen dan ook op alle manieren aan je te verdienen. Echter, zolang je stellig en duidelijk bent naar hen toe dan valt het allemaal best mee.

Je bent niet in India geweest als je geen bezoek hebt gebracht aan de Taj Mahal in Agra, een imposant wit marmeren mausoleum bedoeld als grafmonument voor de laatste rustplaats van de vrouw van de vijfde heerser van het Mongolrijk, Shah Jahan.

Daarnaast hebben wij ook nog een bezoek gebracht aan City Palace en Ambert Fort. Vooral Ambert Fort vond ik qua architectuur prachtig om te zien. Met name de symmetrisch aangelegde trappen naar het water in het midden waren prachtig om te zien

 Na deze cultuurbezoekjes kon de fototrip pas echt beginnen. De eerste 2 dagen zijn we naar het National Park Keoladeo in Rajasthan geweest en bekend staat als de thuisbasis van zo'n 230 vogelsoorten. Werkelijk een waar vogelparadijs waarbij we ons hebben laten vervoeren met riksja. Een uitstekende manier om vanuit de riksja foto's te maken en uit te stappen wanneer je dat wilt en zo toch nog flexibel te blijven. Wel is het handig om een monopod te gebruiken of om anders uit de hand te schieten. Daarnaast werden wij begeleid door een vogelgids die ons alles wist te vertellen over de vogelplekjes en vogelsoorten. Ik heb nog nooit zoveelverschillende vogelsoorten gezien als daar en het schijnt daar in februari nog veel erger te zijn.

Daarna zijn we doorgereden naar Ranthambhore National Park waar wij 7 game drives hebben gedaan voor het spotten van uiteraard tijgers en vele andere soorten dieren en vogels. De safari ritten werden uitgevoerd door een privé chauffeur met gids en was alleen bestemd voor ons vieren. Ideaal, zonder daarbij geen last te hebben van andere passagiers tijdens het fotograferen. Je betaalt wel wat meer dan wanneer je met meerdere personen gaat maar je hebt er een hoop plezier voor terug.

De volgende locatie was een bezoek aan een stadspark in Jaipur met kans op luipaarden. We hebben helaas slechts een glimp van een luipaard kunnen zien. Deze beesten zijn behoorlijk schuw en kunnen zich goed verstoppen tussen de bomen en in het struikgewas. Wel uiteraard weer nieuwe vogelsoorten gespot en indien mogelijk gefotografeerd.

De volgende locatie was een bezoek van 3-dagen aan een tijgerreservaat in Sariska. We hebben hier 7 game drives uitgevoerd. We hebben hier eenmaal 2 volwassen tijgers gespot. Helaas was de tijd te kort om deze majestueuze dieren te fotograferen maar gelukkig had ik nog foto's gemaakt van eerdere tijgersafaris. Daarnaast nog vele andere soorten vogels en dieren kunnen spotten en fotograferen zoals de hyena, leopard, honey buzard en vele andere vogels waarvan ik de naam nog niet eens ken.

Samenvattend was de fototrip naar India een geweldig avontuur op zich, met enerzijds een prachtige natuur met een enorme rijkdom aan vogels en dieren en anderzijds weer in schril contrast staat met het chaotische en ongezonde stadsleven waarbij je je afvraagt hoe het kan dat India zo'n mooie natuur heeft terwijl eigenlijk de vogels dood van de bomen zouden moeten vallen. Onderstaand een samenvatting van vogels en dieren die ik tijdens deze geweldige fototrip heb kunnen vastleggen. In werkelijkheid hebben wij er veel meer gespot, echter ze waren te snel, vlogen weg of doken net achter bosjes zodat het lastig werd om hiervan een foto te maken.

Reisinformatie

Impressie fotoreis India: Delhi-Agra-Bharatpur-Ranthambore-Jaipur-Sariska

Impressie en routebeschrijving van deze prachtige fototrip naar India. We vertrekken vanuit Amsterdam Schiphol naar New Delhi en vervolgens naar Agra, Bharatpur, Ranthambore, Jaipur en Sariska voor een 11-daagse fototrip.

Goed om te weten dat in Noord India malaria pillen niet nodig zijn. Het komt daar wel voor maar het risico dat je het oploopt is klein. Het enige waar je je niet helemaal tegen kan wapenen is de diarree want dat kruipt werkelijk waar het niet gaan kan. Het schijnt dat 80% van de bezoekers daar last van hebben.

Om de risico's nog meer te beperken hebben wij voor onze fotoreis alleen goede hotels geboekt maar ook dan is het nog goed opletten met wat je eet en drinkt

Lees meer
Impressie wildlife in India

Er zijn 13 landen waar tijgers voorkomen, maar nergens maak je zoveel kans als in India. Dit land staat bekend als het land van de tijger. De grootste aantallen tijgers leven in de door reizigers drukst bezochte delen van de natuurparken. De deelstaat Madhya Pradesh heeft de grootste tijgerpopulatie van India.

Er leven zeer veel vogels in India, naar schatting ruim 1.300 soorten, waarmee het een van de mooiste landen in Azië voor een vogelreis is. De meeste vogelgebieden liggen verspreid over het noorden en het waterrijke zuiden van India.

Een ander mooi gebied om vogels in India te zien is het Keoladeo National Park bij Bharatpur. Het is beroemd om de enorme kolonies van de Indische nimmerzat, Indische gaper, Indische slangenhalsvogel, Indische aalscholver en Javaanse dwergaalscholver.

Lees meer
Write comments...
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

FOTOHUTTEN
Klik hier voor het bekijken van alle door mij bezochte fotohutten. Naast een link naar de website van de verhuurder, heb ik geprobeerd iedere hut te voorzien van een globale hutbeschrijving en een overzicht van alle voor de hut waargenomen vogels en dieren.
Lees meer
This image for Image Layouts addon
OP PAD
FOTOLOCATIES
Klik hier voor het bekijken van alle idoor mij bezochte fotolocaties. Het gaat hierbij veelal om het struinen door bossen, over stranden, dijken etc. maar ook op locaties vanuit waarneming.nl. Van iedere locatie heb ik geprobeerd een blog te samen te stellen.
Lees meer
This image for Image Layouts addon
FOTOTRIPS
IMPRESSIES
Klik hier voor het bekijken van alle in de loop der tijd door mij gemaakte fototrips. Van alle nieuwe bestemmingen waar ik geinteresseerd in ben heb ik voorafgaand aan de reis geprobeerd een impressie samen te stellen van wat er in dat land allemaal te zien en te beleven is.
Lees meer

Location (Map)

Stork-billed Kingfisher (Ooievaarsbekijsvogel)
Waterral

Related Posts