nlenfrdees

Fotolocaties

3 minutes reading time (556 words)

Struinen op de Noordpier in IJmuiden

234EA568-4EEF-4AF3-A063-8C4E231C7922

Laatste keer zijn we naar de pier van Hoek van Holland geweest. Deze keer was het plan om te gaan struinen naar vogels op de Zuidpier in IJmuiden. De vogeltrek is immers nog steeds gaande en de kans dat je andere vogels ziet die je normaliter niet zou verwachten op een pier is heel goed aanwezig. Echter, bij aankomst bleek dat  de Zuidpier wegens renovatie werkzaamheden was gesloten en hebben daarom het plan enigszins wat moeten bijstellen.

by Rob Kivit

Vermoeid Goudhaantje tijdens de vogeltrek even aan het uitrusten op een rotsblok


Drieteenstrandlopers
Zeemeeuw

Deze keer was het plan om te gaan struinen naar vogels op de Zuidpier in IJmuiden. De vogeltrek is immers nog steeds gaande en de kans dat je andere vogels ziet die je normaliter niet zou verwachten op een pier is heel goed aanwezig.

Helaas bleek de pier gesloten wegens renovatie werkzaamheden en we zijn toen maar naar de Noordpier gereden. Het was een mooie dag alleen hebben we helaas wat van de zonsopgang gemist omdat de Zuidpier dicht was maar dat mocht uiteraard de pret niet drukken. 

Vol goede moed zijn we gestart met het struinen maar vogels op de 2,2 km lange pier. Naast veel hengelaars en 

Spreeuw

zeemeeuwen ook andere bijzondere vogels gezien die je normaal op een pier niet zult tegenkomen. Zo hebben we de lijster, spreeuw en een goudhaantje gezien en ook nog kunnen vastleggen. Deze vogels waren aan het uitrusten tijdens hun trektocht op een rotsblok en zo moe dat je ze vrij dicht kon benaderen.  

Zo liep ik bijna nietsvermoedend een goudhaantje voorbij op nog geen 1,5 meter afstand. Erg mooi om zo'n goudhaantje eens van dichtbij te bekijken want ze zijn zo klein dat je ze bijna over het hoofd ziet. Daarnaast ook nog uiteraard de steenlopertjes, zeekoet, scholekster, aalscholver en drieteenstrandloper en zelfs op de parkeerplaats een vos gezien die er nog even rustig bij ging zitten.

Steenlopertje

Samenvattend was het echt een erg leuke dag vandaag. Het plan is om nog voor het einde van de vogeltrek de Zuidpier te bezoeken. Hopelijk is het weer dan net zo mooi als vandaag. We gaan het zien !


Enter your text here ...

Location (Map)

Weekly Nikon news flash #645
Photo Of The Day By James Day

Related Posts

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://robkivit-natuurfotografie.nl/

Kalender

Wait a minute, while we are rendering the calendar

123tuinposter.nl: een tuinposter in elk mogelijk formaat

Copyright @ 2013-2021 robkivit-natuurfotografie.nl. All rights reserved.

We have 114 guests and no members online