nlenfrdees

Fotolocaties

2 minutes reading time (341 words)

Op zoek naar de Woudaap

0EA6F81A-6761-453B-B08C-8C6DC943F402

Vandaag was het plan om de woudaap te spotten. Na wat speurwerk zou deze vogel zich ergens ophouden tussen de Noordhovense plas en de Benthuizerplas In Zoetermeer. Het was even zoeken maar uiteindelijk toch de plek gevonden waar deze voor het laatst was gesignaleerd. Gelukkig waren er geen tientallen fotografen aanwezig. Volgens de aanwezige fotografen was de Woudaap een half uur terug gezien dus snel spullen opgetuigd en het wachten kon begonnen.

by Rob Kivit

Geen woudaap maar wel veel visdiefjes in Benthuizerplas


 

 Maar zoals het zo vaak gaat had de Woudaap zich na een uur wachten nog niet laten zien en vonden we het wel weer welletjes. Erg jammer want even van te voren was die wel even zichtbaar geweest maar hij had er blijkbaar helaas geen zin meer in. Spullen opgepakt en weer teruggelopen halverwege de Benthuizerplas voor het fotograferen van de visdief. Langs de plas zijn aardig wat moerasgebiedjes te vinden waar ook andere mooie vogels zich ophouden, zo ook de visdief. Ik had deze nog nooit gefotografeerd dus mooi moment om dit nu wel te doen. Prachtig om al die bedelende jonge visdiefjes te zien. Bijna volwassen en toch nog bedelen. Geweldig maar wat kunnen die krijsen. 

De visdiefjes waren gelukkig in aardige getale aanwezig en lieten zich goed fotograferen. Na een uurtje vonden we het weer mooi geweest en zijn teruggelopen naar de auto. Weliswaar helaas geen woudaap gezien maar toch nog een leuke wandeling door dit mooie gebied gemaakt en komen zeker nog een keer terug.


Location (Map)

Apple gaat de foto's op je iPhone scannen
Here is the upcoming Canon XF605 professional camc...

Related Posts

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://robkivit-natuurfotografie.nl/

Kalender

Wait a minute, while we are rendering the calendar

123tuinposter.nl: een tuinposter in elk mogelijk formaat

Copyright @ 2013-2021 robkivit-natuurfotografie.nl. All rights reserved.

We have 66 guests and no members online