nlenfrdees

Fotolocaties

2 minutes reading time (439 words)

Blauwborst en Kneu in de Ackerdijksche Plassen in Midden Delftland

9DC4CDA9-E3A7-42BC-93E1-D0D24543AC5C

Vandaag sinds lange tijd weer eens een ochtend wezen struinen in Ackerduinsche Plassen. Het was mooi weer dus we hadden er lekker zin in. Voor het eerst mijn nieuwe bolderkar uitgeprobeerd; hoe lekker is dat om al je spullen erin te leggen en wandelen maar zonder al je fotomateriaal mee te hoeven sjouwen. Voor mij ideaal omdat ik naast mijn standaard fotospullen ook een sigma lens 300-800 van 7 kilo moet meenemen.

by Rob Kivit

Volop vogelleven en opvallend veel Blauwborsten rond de plassen


Vandaag sinds lange tijd weer eens een ochtend wezen struinen in Ackerduinsche Plassen. Het was mooi weer dus we hadden er lekker zin in. 

Voor het eerst mijn nieuwe bolderkar uitgeprobeerd; hoe lekker is dat om al je spullen erin te leggen en wandelen maar zonder al je fotomateriaal mee te hoeven sjouwen. Voor mij ideaal omdat ik naast mijn standaard fotospullen ook een sigma lens 300-800 van 7 kilo moet meenemen.

We zijn gestart aan de kant van de Ackerdijkseweg om van daaruit langs het meertje naar de uitkijkhut te lopen. Eenmaal de bocht om bruisde het van het vogelleven op het water zoals grutto's en hun jonkies, tureluur, smient en gierzwaluw. Heel leuk om te zien maar helaas te ver weg voor het maken van foto's. We hebben daar nog een tijdje gestaan en zijn daarna doorgelopen naar het uitkijkpunt.

Net voor het uitkijkpunt bevindt zich een rietveld waar het krioelde van blauwborsten, rietzangers, rietgors en ook kneus. Het was voor mij de eerste keer dat ik een kneu zag maar wat een mooi vogeltje is dat. 


Ook dit jaar mijn eerste Blauwborst kunnen fotograferen; weliswaar geen erg mooie foto door al dat riet maar heb 'm toch maar even vastgelegd.

Al met al een leuke ochtend gehad en weer eens wat anders dan een fotohut. Ik kom er zeker nog een keer terug want voor de afstand- kwartiertje rijden van mijn huis - hoef ik het zeker niet te laten. De volgende keer nemen we voor de verandering dan wel de andere toegangsweg naar de Ackerdijksche Plassen want daar schijnt de bruine kiekendief regelmatig aanwezig te zijn.


Location (Map)

Nikon Zfc retro-styled APS-C mirrorless Z-mount ca...
De gedeeltelijk zonsverduistering als time-lapse

Related Posts

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://robkivit-natuurfotografie.nl/

Kalender

Wait a minute, while we are rendering the calendar

123tuinposter.nl: een tuinposter in elk mogelijk formaat

Copyright @ 2013-2021 robkivit-natuurfotografie.nl. All rights reserved.

We have 53 guests and no members online