Rob Kivit Natuurfotografie - Birds & Wildlife Photography

Font size: +
3 minutes reading time (518 words)

Zeehondjes in Brouwersdam

C785DE54-D4DE-4CFD-97E4-8CE0DD04E233

Vandaag met fotovrienden naar Brouwersdam geweest. De Brouwersdam verbindt Goeree-Overflakkee met Schouwen-Duiveland en sluit het Brouwershavense Gat af. Daardoor is het Grevelingenmeer ontstaan met zout water, het grootste zoutwatermeer van Europa. De dam is 6,5 kilometer lang. Een mooie plek voor het fotograferen van allerlei zeevogels en zeehonden. Het leuke is dat je met de auto gewoon over de 6 km lange Dam mag rijden en kunt stoppen wanneer je wilt.

by Rob Kivit
Middelste zaagbek
Wulp

Vandaag met fotovrienden naar Brouwersdam geweest. Voor mij persoonlijk de eerste maar zeker niet de laatste keer. Het is wel een plek om hier alleen in de winter te komen want ik heb zo'n idee dat het in de zomer hier vol zit met strandgangers. 

Het leuke is dat je met de auto gewoon over de 6 km lange Dam mag rijden en kunt stoppen wanneer je wilt. Het spotten en fotograferen van vogels en andere dieren kun dus je prima vanuit de auto doen maar uiteraard ook lopend, En met dat ijskoude weer is de auto best wel lekker. Waar je wel even de auto voor uit moet zijn de zeehonden die je bij eerste uitmonding langs dam kunt zien. Helaas is deze uitmonding rondom met hekken afgesloten maar gelukkig kun je er met je lens net doorheen fotograferen.

Aalscholver

Bij de uitmonding hebben we heel veel scholeksters en strandlopers gezien en ook de wulp en middelste zaagbek lieten zich nog even zien. Aan de andere kant - bij het hek dus - zeker een stuk of 5 zeehonden gezien die zich daar nagenoeg de hele ochtend ophielden. Erg leuk om te zien want normaal gesproken ben ik al blij als ik er eentje zie. 

Na een tijdje daar wat foto's te hebben genomen zijn we al spottend over de kade langs het water gereden. Opnieuw veel strandlopers, scholeksters en meeuwen maar echt andere soorten helaas niet gezien. Na even iets warms te hebben gedronken en wat gegeten te hebben bij een van de vele restaurants langs het strand zijn we nogmaals teruggereden in hoop de sneeuwgors te zien maar helaas liet deze zich niet zien. 

Inmiddels begon het al wat donker te worden en ook begon het licht te regenen; tijd om huiswaarts te keren na een gezellige dag met z'n allen fotograferen. 

Scholekster
Aalscholver
Grijze zeehond met jong
Drieteenstrandloper

Write comments...
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

FOTOHUTTEN
Klik hier voor het bekijken van alle door mij bezochte fotohutten. Naast een link naar de website van de verhuurder, heb ik geprobeerd iedere hut te voorzien van een globale hutbeschrijving en een overzicht van alle voor de hut waargenomen vogels en dieren.
Lees meer
This image for Image Layouts addon
OP PAD
FOTOLOCATIES
Klik hier voor het bekijken van alle idoor mij bezochte fotolocaties. Het gaat hierbij veelal om het struinen door bossen, over stranden, dijken etc. maar ook op locaties vanuit waarneming.nl. Van iedere locatie heb ik geprobeerd een blog te samen te stellen.
Lees meer
This image for Image Layouts addon
FOTOTRIPS
IMPRESSIES
Klik hier voor het bekijken van alle in de loop der tijd door mij gemaakte fototrips. Van alle nieuwe bestemmingen waar ik geinteresseerd in ben heb ik voorafgaand aan de reis geprobeerd een impressie samen te stellen van wat er in dat land allemaal te zien en te beleven is.
Lees meer

Location (Map)

Middelste zaagbek
Blauwe Kiekendief in de Kwade Hoek

Related Posts