Rob Kivit Natuurfotografie - Birds & Wildlife Photography

Font size: +
3 minutes reading time (511 words)

Vogelen in Winterswijk

443C9D83-B44D-4662-A1FA-9CD5400137B1

Deze keer met vogelvrienden wezen vogelen in Winterswijk met als doel het vastleggen van spechten, Oehoe en wat er nog meer voorbij komt vliegen. Een aantal jaren ook al op deze locatie geweest en dat was bepaald niet tegengevallen. Op de parkeerplaats hoorden we al diverse keren de groene specht ons uitlachen dus dat beloofde veel goeds.

by Rob Kivit

Het weer was in de ochtend redelijk en droog maar dat zou later op de dag helaas omslaan naar regelmatige regen- en zelfs hagelbuien. Na een paar honderd meters in het bos gewandeld te hebben zagen we al snel de taigaboomkruiper, een niet alledaags vogeltje en mooi om te zien. Niet lang daarna liet ook de Grote Bonte en ook de Middelste Bonte Specht zich zien. Wat mij opviel is dat in tegenstelling tot de laatste keer dat ik er was, er overal omheiningen waren geplaatst om de vogels niet al te veel te verstoren in hun natuurlijk omgeving. Niet meer dan terecht uiteraard.

Ook de gewone boomkruiper liet zich zien maar helaas nog geen spoor van de zwarte specht. Na een tijdje te hebben doorgewandeld hebben we tot onze grote vreugde ook de kleine bonte specht gezien. Weliswaar hoog in de bomen maar hij was goed zichtbaar, prachtig om te zien want ik had deze vogel nog nooit gezien. Ook hebben we veel vuurgoudhaantjes gezien waarvan het wel lukte om er een foto van te maken. Helaas niet een al te beste foto maar de goudhaan staat erop en was tevens ook de enige foto die ik heb kunnen maken. Ik had deze keer besloten om een 500mm mee te nemen maar had dat beter niet kunnen doen. Na een tijdje te hebben gewandeld ga je deze lens toch wel voelen. Voortaan toch maar gewoon weer mijn 100-400mm meenemen; lekker licht en hanteerbaar. Niet veel later hebben we op grote afstand ook nog een schim van de zwarte specht gezien. We hebben nog even staan wachten in de hoop dat die wat dichterbij zou komen maar na een tijdje wachten besloten om toch maar terug te lopen naar de auto.

Eigenlijk wilde we naar de steengroeve voor de Oehoe maar het bleek dat de Oehoe zich aan de andere kant van Winterswijk bevond dus zijn we maar naar het Vlonderpark gereden. Mooi landschap maar helaas weinig vogels gezien. Wel hebben heel kort een staartmeesje gezien dus dat was dan wel weer erg leuk. Toevallig kwamen we daar Birding Holland tegen die ons wist te vertellen dat het Oehoe vrouwtje dood was gevonden. Heel treurig want het koppeltje was een vast gegeven in de Steengroeve. Geen idee wat de oorzaak was geweest. De blauwborst zou ook al aanwezig moeten zijn maar hebben deze helaas niet kunnen waarnemen. Uiteindelijk zijn we terug naar de auto gelopen en huiswaarts gekeerd na eerst onderweg gigantisch te hebben gesnacked want wat had ik een honger. Weinig foto's gemaakt deze keer maar toch een mooie wandeling gemaakt en aardig wat soorten kunnen waarnemen met als klap op de vuurpijl het vuurgoudhaantje en de kleine bonte specht 

Write comments...
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

FOTOHUTTEN
Klik hier voor het bekijken van alle door mij bezochte fotohutten. Naast een link naar de website van de verhuurder, heb ik geprobeerd iedere hut te voorzien van een globale hutbeschrijving en een overzicht van alle voor de hut waargenomen vogels en dieren.
Lees meer
This image for Image Layouts addon
OP PAD
FOTOLOCATIES
Klik hier voor het bekijken van alle idoor mij bezochte fotolocaties. Het gaat hierbij veelal om het struinen door bossen, over stranden, dijken etc. maar ook op locaties vanuit waarneming.nl. Van iedere locatie heb ik geprobeerd een blog te samen te stellen.
Lees meer
This image for Image Layouts addon
FOTOTRIPS
IMPRESSIES
Klik hier voor het bekijken van alle in de loop der tijd door mij gemaakte fototrips. Van alle nieuwe bestemmingen waar ik geinteresseerd in ben heb ik voorafgaand aan de reis geprobeerd een impressie samen te stellen van wat er in dat land allemaal te zien en te beleven is.
Lees meer

Location (Map)

Holi 2024: The Festival of Colors (21 photos)
Photos of the Week: Green River, Fire Ritual, Spac...

Related Posts