Rob Kivit Natuurfotografie - Birds & Wildlife Photography

Font size: +
5 minutes reading time (1014 words)
Featured

Vogelen in natuurgebied Arkemheenpolder (Nijkerk)

C3CF0777-E892-479E-A97E-12B1642B1DEE

Vandaag met fotovrienden naar het prachtige natuurgebied Arkemheen in Nijnerk geweest. Een drassig poldergebied met veel weidevogels die je prima deels vanaf een verharde weg kunt waarnemen.Al vanaf de parkeerplaats zagen we al van alles door de lucht vliegen zoals tapuit, boeren zwaluw, rietgors en meer. Het beloofde dus een vogerrijke dag te worden. 

by Rob Kivit

Veel weidevogels en rietvogels
in dit prachtig natuurgebied


Het was even vroeg opstaan 05:00 in de morgen maar eenmaal wakker kon ik niet meer wachten om te gaan. Het was iets meer dan een uur rijden naar een parkeerplaats in een natuurgebied nabij Almere waar we met fotovrienden hadden afgesproken. Het doel was het fotograferen van de draaihals; een prachtig vogeltje die ik nog nooit had gezien. Eenmaal op de plek aangekomen waar de draaihals veelvuldig werd waargenomen hebben we daar geduldig een uur of twee staan te wachten maar helaas liet hij zich deze keer niet zien.

Vervolgens zijn we doorgereden naar het mooie natuurgebied Arkemheen. We hadden nauwelijks de auto verlaten of we werden al verwelkomt door de tapuit, zwaluw en rietgors. Dat beloofde een mooie Vogeldag te worden! Een looproute van ongeveer 6 km rond het stoomgemaal en terug stond in het verschiet om allerlei riet- en weidevogels in dit prachtige natuurgebied te kunnen waarnemen.


We zijn gestart vanaf de parkeerplaats langs de rietkragen waar we diverse rietvogels hebben gezien zoals de cetti zanger, rietgors, tjiftjaf. Helaas niet de Blauwborst gezien waar we stilletjes op gehoopt hadden. Na de rietkragen te hebben gepasseerd vervolgde we de route langs hetplas drag gebied met de vele weidevogels. Al snel lieten de eerste grutto's en tureluurs zich zien. Mooie vogels om te fotograferen! Bij een rustplaats ook nog nog de kleine plevier gezien en hoogtepunt waren toch wel de kemphanen; weliswaar op afstand maar toch nog genoeg overzichtsfoto's kunnen maken.

Toegegeven, ik was echt helemaal kapot na bijna 10 km lopend een trolley met 800 mm lens en meer gewichtige spullen achter mij te hebben gezeuld maar kan niet anders zeggen dat ik een prachtige vogeltrip heb gehad die niet mogelijk was geweest zonder mijn allerbeste fotomaat en incognito vogelaar; Jochem wederom bedankt!


Write comments...
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

FOTOHUTTEN
Klik hier voor het bekijken van alle door mij bezochte fotohutten. Naast een link naar de website van de verhuurder, heb ik geprobeerd iedere hut te voorzien van een globale hutbeschrijving en een overzicht van alle voor de hut waargenomen vogels en dieren.
Lees meer
This image for Image Layouts addon
OP PAD
FOTOLOCATIES
Klik hier voor het bekijken van alle idoor mij bezochte fotolocaties. Het gaat hierbij veelal om het struinen door bossen, over stranden, dijken etc. maar ook op locaties vanuit waarneming.nl. Van iedere locatie heb ik geprobeerd een blog te samen te stellen.
Lees meer
This image for Image Layouts addon
FOTOTRIPS
IMPRESSIES
Klik hier voor het bekijken van alle in de loop der tijd door mij gemaakte fototrips. Van alle nieuwe bestemmingen waar ik geinteresseerd in ben heb ik voorafgaand aan de reis geprobeerd een impressie samen te stellen van wat er in dat land allemaal te zien en te beleven is.
Lees meer

Location (Map)

Het was erg rustig bij Fotohut Alblasserwaard
Tureluur

Related Posts