Rob Kivit Natuurfotografie - Birds & Wildlife Photography

Font size: +
2 minutes reading time (338 words)
Featured

Struinen in de Kwade Hoek en Hoek van Holland

4F3057B4-CE8D-45C2-8473-E5E740F447D7


Scholekster
Drieteenstrandloper

 Vandaag met fotomaatjes wezen struinen in de Kwade Hoek en Hoek van Holland. Het was koud en guur weer maar tijdens het struinen kreeg je het vanzelf wel weer warm. We zijn eerst naar de Kwade Hoek geweest, een prachtig mooi uitgestrekt natuurgebied met afwisselende biotopen. 

Vorig jaar zijn we met Birding Holland in hetzelfde gebied geweest waarbij we aardig wat soorten hebben kunnen waarnemen. Vandaag was het echter helaas erg rustig. Wel hebben we hier nog fotootjes kunnen nemen van een grote zilvermeeuw en een drieteenstrandloper. Onderweg naar de parkeerplaats hebben we nog herten en een fazant gezien.Uiteindelijk zijn we doorgereden naar de pier van Hoek van Holland maar wat was het daar druk totdat het ging regenen en toen was de pier ineens nagenoeg gelukkig leeg ???? 

Pestvogel
Paarse strandloper

 Langs de pier hebben we nog fotootjes kunnen van opnieuw de drieteenstrandloper , paarse strandloper en scholekster. Tot slot zijn we nog even bij de pestvogel wezen kijken maar deze hield zich goed verborgen in de struiken. Gelukkig hadden we vorige week al leuke fotootjes kunnen nemen van deze prachtige vogel. Samenvattend was het weer een leuke struindag waarbij we veel gelopen hebben maar zeer de moeite waard is geweest.


Write comments...
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

FOTOHUTTEN
Klik hier voor het bekijken van alle door mij bezochte fotohutten. Naast een link naar de website van de verhuurder, heb ik geprobeerd iedere hut te voorzien van een globale hutbeschrijving en een overzicht van alle voor de hut waargenomen vogels en dieren.
Lees meer
This image for Image Layouts addon
OP PAD
FOTOLOCATIES
Klik hier voor het bekijken van alle idoor mij bezochte fotolocaties. Het gaat hierbij veelal om het struinen door bossen, over stranden, dijken etc. maar ook op locaties vanuit waarneming.nl. Van iedere locatie heb ik geprobeerd een blog te samen te stellen.
Lees meer
This image for Image Layouts addon
FOTOTRIPS
IMPRESSIES
Klik hier voor het bekijken van alle in de loop der tijd door mij gemaakte fototrips. Van alle nieuwe bestemmingen waar ik geinteresseerd in ben heb ik voorafgaand aan de reis geprobeerd een impressie samen te stellen van wat er in dat land allemaal te zien en te beleven is.
Lees meer

Location (Map)

Drieteenstrandloper
Pestvogel

Related Posts