Rob Kivit Natuurfotografie - Birds & Wildlife Photography

Font size: +
2 minutes reading time (310 words)
Featured

Regenwulp op de Zuidpier in IJmuiden

53DF9EF2-7A7C-4154-BEC1-84106577A83C

Afgelopen zondag naar de Zuidpier in IJmuiden geweest. De trektocht is begonnen en de wintergasten komen langzamerhand ons land binnen. We waren benieuwd wat we allemaal te zien kregen. Daarnaast was het prachtig weer dus de vooruitzichten waren goed. 

by Rob Kivit

Vorig jaar oktober voor het laatst naar de Zuidpier geweest en leuke waarnemingen gezien zoals Jan van Genten, grijze zeehond, alk, oeverpieper, paarse strandlopers en een zwarte zwaan. 

Voorafgaand aan ons bezoek nog even waarneming.nl geraadpleegd en er waren soorten waargenomen zoals de regenwulp, zware eend, scholekster, bontbekplevier, steenlopers en drieteenstrandloper. Ook zouden er bruinvissen aanwezig moeten zijn vanwege het mooie en rustige weer.

Deze keer de scholekster, vink, leeuwerik, strandlopers, aalscholvers en regenwulp waargenomen. Helaas geen zwarte zwaan, Jan van Genten of bruinvis gezien. Echter, de regenwulp maakte weer een hoop goed. Wat een mooie vogel is dat. Helaas niet van alle waargenomen vogels een foto kunnen nemen maar was wel leuk om ze te zien.

Eind oktober gaan we er weer een keer heen in de hoop dat De Jan van Genten zich nu wel laten zien en wie weet nog andere soorten. 

Een bezoekje aan de Zuidpier blijft altijd een verrassing van wat je aan soorten te zien krijgt maar dat maakt zo'n bezoekje juist extra leuk. Daarnaast is een wandeling over de pier na een week thuiswerken best goed voor de beweging ????????  


Write comments...
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

FOTOHUTTEN
Klik hier voor het bekijken van alle door mij bezochte fotohutten. Naast een link naar de website van de verhuurder, heb ik geprobeerd iedere hut te voorzien van een globale hutbeschrijving en een overzicht van alle voor de hut waargenomen vogels en dieren.
Lees meer
This image for Image Layouts addon
OP PAD
FOTOLOCATIES
Klik hier voor het bekijken van alle idoor mij bezochte fotolocaties. Het gaat hierbij veelal om het struinen door bossen, over stranden, dijken etc. maar ook op locaties vanuit waarneming.nl. Van iedere locatie heb ik geprobeerd een blog te samen te stellen.
Lees meer
This image for Image Layouts addon
FOTOTRIPS
IMPRESSIES
Klik hier voor het bekijken van alle in de loop der tijd door mij gemaakte fototrips. Van alle nieuwe bestemmingen waar ik geinteresseerd in ben heb ik voorafgaand aan de reis geprobeerd een impressie samen te stellen van wat er in dat land allemaal te zien en te beleven is.
Lees meer

Location (Map)

Merel liet zich veelvuldig voor de hut zien (GV2)
Weinig soorten gezien, wel regelmatig een eekhoorn...

Related Posts