Rob Kivit Natuurfotografie - Birds & Wildlife Photography

Font size: +
2 minutes reading time (371 words)

Blauwe Kiekendief in de Kwade Hoek

AW6I7264

In navolging op vorige week op advies van een gids die we een week eerder hadden gesproken toch nog de camera gepakt en even voor een paar uurtjes in de Kwade Hoek wezen kijken naar de velduil. Het was wel even een eindje lopen door plassen, modder, riet en grasstengels maar was zeker de moeite waard. Helaas geen velduil gezien maar wel een Blauwe Kiekendief en meerdere vrouwtjes kiekendieven voorbij zien vliegen.

by Rob Kivit

Vorige week waren we ook in Kwade Hoek en raakten we aan de praat met een gids die vogelexcursies organiseerde. Hij vertelde dat hier regelmatig velduilen werden gesignaleerd maar dan aan de andere kant van de Kwade Hoek. Omdat het vorige week al tegen het einde van de middag was en we eigenlijk ook geen energie meer hadden om de andere kant op te lopen hebben we besloten het een volgende keer te doen.

Deze keer dus de andere kant opgelopen dwars door geulen en plassen dus laarzen dragen is geen overbodige luxe. Na een paar km te hebben gelopen nog steeds geen enkele velduil te bekennen. Het zag er naar uit dat we weer eens dikke pech hadden Echter, tijdens het wachten op de velduil werden we blij verrast met een vrouwtjes kiekendief en niet veel later een jagende Blauwe  Kiekendief. Hoe cool was dat!

Nog een stukje verder gelopen zagen we weer een jagende vrouwtjes kiekendief. Mooi om te zien hoe ze vaak laag scherend over de grond aan het jagen zijn of hangend in de lucht op zoek naar prooi.
Helaas speelde het schouwspel erg ver buiten het bereik van de camera af. Weliswaar wel foto's gemaakt maar dan wel overzichtsfoto's en geen closeups. We hebben daar een tijdje gestaan en zijn weer langzaam terug gelopen. Onderweg veel vinken en groenlingen gezien. 

Op de terugweg ook nog een jagende biddende torenvalk gezien. Was weer erg leuk om voor een paar uurtjes de benen te strekken en komen hier zeker nog een keer terug in de hoop de kiekendieven van iets dichterbij te kunnen fotograferen.

Write comments...
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

This image for Image Layouts addon
MEER FOTOHUTTEN

Klik hier voor het bekijken van alle door mij bezochte fotohutten. Naast een link naar de website van de verhuurder, heb ik geprobeerd iedere hut te voorzien van een globale hutbeschrijving en een overzicht van alle voor de hut waargenomen vogels en dieren.

Lees meer
This image for Image Layouts addon
OP PAD
FOTOLOCATIES

Klik hier voor het bekijken van alle idoor mij bezochte fotolocaties. Het gaat hierbij veelal om het struinen door bossen, over stranden, dijken etc. maar ook op locaties vanuit waarneming.nl. Van iedere locatie heb ik geprobeerd een blog te samen te stellen.

Lees meer
This image for Image Layouts addon
FOTOTRIPS
IMPRESSIES

Klik hier voor het bekijken van alle in de loop der tijd door mij gemaakte fototrips. Van alle nieuwe bestemmingen waar ik geinteresseerd in ben heb ik voorafgaand aan de reis geprobeerd een impressie samen te stellen van wat er in dat land allemaal te zien en te beleven is.

Lees meer

Location (Map)

Zeehondjes in Brouwersdam
Zeehond in de Kwade Hoek

Related Posts