Rob Kivit Natuurfotografie - Birds & Wildlife Photography

Font size: +
1 minute reading time (261 words)

Jagende velduilen in Giessendam

16ED858E-7DDD-4DC0-B454-4819972AA087

Deze keer naar Giessendam gereden voor het zien van de velduil. Bij aankomst zagen we de velduil al in het weiland zitten. Snel de camera geïnstalleerd en schieten maar. We hebben in totaal 4 velduilen gezien. Prachtig gezicht om die velduilenover het weiland te zien jagen op zoek naar muizen. Echt aardig waren ze onderling ook niet voor elkaar want regelmatig vlogen ze elkaar in de haren. De afstanden om de uilen te kunnen fotograferen was best wel behoorlijk en had daarom op voorhand mijn 300-800mm meegenomen en deze lens kwam zeker goed van pas. Naast portretfoto's is het ook nog gelukt om een aantal vluchtfoto's te maken. Beste tijd is om tegen het einde van de middag te komen want dan zijn de velduilen het meest actief. Al met al een prachtig schouwspel gezien in een paar uurtjes tijd. 

by Rob Kivit

Write comments...
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

FOTOHUTTEN
Klik hier voor het bekijken van alle door mij bezochte fotohutten. Naast een link naar de website van de verhuurder, heb ik geprobeerd iedere hut te voorzien van een globale hutbeschrijving en een overzicht van alle voor de hut waargenomen vogels en dieren.
Lees meer
This image for Image Layouts addon
OP PAD
FOTOLOCATIES
Klik hier voor het bekijken van alle idoor mij bezochte fotolocaties. Het gaat hierbij veelal om het struinen door bossen, over stranden, dijken etc. maar ook op locaties vanuit waarneming.nl. Van iedere locatie heb ik geprobeerd een blog te samen te stellen.
Lees meer
This image for Image Layouts addon
FOTOTRIPS
IMPRESSIES
Klik hier voor het bekijken van alle in de loop der tijd door mij gemaakte fototrips. Van alle nieuwe bestemmingen waar ik geinteresseerd in ben heb ik voorafgaand aan de reis geprobeerd een impressie samen te stellen van wat er in dat land allemaal te zien en te beleven is.
Lees meer

Location (Map)

Photos of the Week: Snow Blooms, Giant Eggs, Drago...
Winners of the 2024 World Nature Photography Award...