Rob Kivit Natuurfotografie - Birds & Wildlife Photography

Font size: +
2 minutes reading time (329 words)

Verregende Grijze wouw in Renesse

EA7150AD-6E76-4E6A-AC68-C80B9DC4CCCA

Op waarneming.nl gezien dat er in Renesse een grijze wouw gesignaleerd was. Ik wilde eigenlijk al vorige week gaan maar door de spekgladde wegen afgelopen weekend is het er niet van gekomen. Erg jammer best wel want het was mooi droog weer en er scheen een zonnetje. Maar helaas veiligheid gaat voor alles.

by Rob Kivit

Vandaag was het echt slecht weer, de hele dag regen gehad en het licht was ronduit slecht. Eenmaal in Renesse aangekomen zijn we een paar keer de route heen en weer gereden waar de grijze wouw voor het laatst gesignaleerd was maar helaas nog geen wouw te bekennen. Daarom maar besloten om tjdens het genot van een kopje thee rustig even te wachten op een volgende melding en die kwam vrij snel via waarneming.nl. Snel naar de locatie gereden en inderdaad zat de grijze wouw daar hoog in een boom op een meter of 30 in de stromende regen. 

We hebben zo goed als kwaad foto's proberen te maken ondanks het slechte licht maar was erg leuk om deze zeldzame vogel te zien. We hebben er nog een uurtje gestaan en zijn toen nog langs Brouwersdam gereden. 

Eerst nog wat gegeten en daarna nog even langs de kade gereden.

Weinig vogels gezien, wel veel scholeksters, zaagbekken en wat strandlopers. Wel een stuk of 7 zeehonden gezien. Vorige week was ik hier ook al maar het blijft leuk om die beesten te zien. Na een uurtje rijden vonden we het weer welletjes en zijn huiswaarts gereden. Het was weer een leuke dag alleen jammer van al die regen. Hopelijk volgende keer wat beter weer!


Write comments...
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

FOTOHUTTEN
Klik hier voor het bekijken van alle door mij bezochte fotohutten. Naast een link naar de website van de verhuurder, heb ik geprobeerd iedere hut te voorzien van een globale hutbeschrijving en een overzicht van alle voor de hut waargenomen vogels en dieren.
Lees meer
This image for Image Layouts addon
OP PAD
FOTOLOCATIES
Klik hier voor het bekijken van alle idoor mij bezochte fotolocaties. Het gaat hierbij veelal om het struinen door bossen, over stranden, dijken etc. maar ook op locaties vanuit waarneming.nl. Van iedere locatie heb ik geprobeerd een blog te samen te stellen.
Lees meer
This image for Image Layouts addon
FOTOTRIPS
IMPRESSIES
Klik hier voor het bekijken van alle in de loop der tijd door mij gemaakte fototrips. Van alle nieuwe bestemmingen waar ik geinteresseerd in ben heb ik voorafgaand aan de reis geprobeerd een impressie samen te stellen van wat er in dat land allemaal te zien en te beleven is.
Lees meer

Location (Map)

Regenwulp
Grijze wouw

Related Posts