Rob Kivit Natuurfotografie - Birds & Wildlife Photography

Font size: +
5 minutes reading time (982 words)

Sperwer pakt GBS en is nooit meer terug gezien (Boshut Lichtenberg)

20220205-1348260F28E97F-C7F1-4626-96BC-3593822486DA

Deze keer naar fotohut Lichtenberg in de hoop kruisbekken te zien. Deze waren de laatste dagen meermalen waargenomen voor de hut. De weersomstandigheden waren verre van ideaal: grijs bewolkt en grote kans op regen. Een soort die al lang op mijn lijstje staat en volgens het hutboekje werden de kruisbekken vaak pas tegen het einde van de middag gezien. Maar zoals meestal het geval was, stond ook deze keer het geluk niet echt aan onze kant.

by Rob Kivit

Helaas geen kruisbek voor de hut
maar wel een badderde koolmees in spiegelbeeld


Deze keer naar fotohut Lichtenberg in de hoop kruisbekken te zien, deze waren de laatste dagen meermalen waargenomen voor de hut. De weersomstandigheden waren verre van ideaal grijs, bewolkt en grote kans op regen. Eenmaal aangekomen bij de hut verging het van de reguliere vogels zoals koolmees, pimpelmees, vink, merel, boomklever en grote bonte specht. Na wat gevoerd te hebben kon het wachten weer beginnen. Wat is het overigens toch een lekkere hut om een hele dag in te vertoeven, lekkere stoelen, ruime hut, goed spiegelglas en een heerlijk kacheltje, niet alleen tegen de kou maar ook tegen condensvorming waar nogal veel hutten last van hebben.  

Resteert dus nog alleen het wachten op de kruisbekken. Een soort die al lang op mijn lijstje staat maar die ik nog nooit heb gezien en helaas ook vandaag niet ging zien. Volgens het hutboekje werden de kruisbekken vaak pas tegen het einde van de middag gezien. Alleen vanaf een uur of 2 begon het steeds harder te regenen en is niet meer opgehouden. Ook was het voer op dus rond een uur of half 4 huiswaarts gegaan. Naast de reguliere vogels over de gehele dag genomen veel sijsjes gezien maar ook badderde Winterkoninkje en boomkruiper, heggemus, eekhoorn, glanskop, middelste bonte specht en sperwer. Vooral de sperwer was best wel een spektakel. Na meerdere malen luidkeels gekrijs naast de hut gehoord te hebben bleek de sperwer een grote bonte specht gepakt te hebben en kwam ook nog even voor de hut om daarna met prooi weg te vliegen verder het bos in. Helaas geen kruisbekken gezien maar toch wel nog leuke foto's weten te maken van andere soorten.

This image for Image Layouts addon
MEER FOTOHUTTEN
Klik hier voor het bekijken van alle door mij bezochte fotohutten. Naast een link naar de website van de verhuurder, heb ik geprobeerd iedere hut te voorzien van een globale hutbeschrijving en een overzicht van alle voor de hut waargenomen vogels en dieren.
Lees meer
This image for Image Layouts addon
OP PAD
FOTOLOCATIES
Klik hier voor het bekijken van alle idoor mij bezochte fotolocaties. Het gaat hierbij veelal om het struinen door bossen, over stranden, dijken etc. maar ook op locaties vanuit waarneming.nl. Van iedere locatie heb ik geprobeerd een blog te samen te stellen.
Lees meer
This image for Image Layouts addon
FOTOTRIPS
IMPRESSIES
Klik hier voor het bekijken van alle in de loop der tijd door mij gemaakte fototrips. Van alle nieuwe bestemmingen waar ik geinteresseerd in ben heb ik voorafgaand aan de reis geprobeerd een impressie samen te stellen van wat er in dat land allemaal te zien en te beleven is.
Lees meer
You must login to post a comment.
Log in with ( Sign Up ? )
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Location (Map)

Hidden Gems Of Our National Monuments
Familie das bij de Marterhut in Vledder

Related Posts