Rob Kivit Natuurfotografie - Birds & Wildlife Photography

Font size: +
2 minutes reading time (370 words)

Paringsdrift vierde hoogtij bij Fotohut Maasduinen

E93704FF-55AE-4934-99A6-C7521D28EC10

Het is alweer een jaartje geleden dat we naar deze mooie hut zijn geweest. De laatste keren werden we verwend met de IJsvogel, groene-, zwarte specht en sperwer op dezelfde dag. Wat was dat geweldig om mee te maken. Vol goede hoop zijn we afgereisd naar Maasduinen maar of we net zoveel geluk zouden krijgen als de vorige keren dat zat er deze keer helaas niet in. 

by Rob Kivit

Een groot feest van achter elkaar
vliegende vogels en ook de kikkers
deden vrolijk mee


Het is alweer een jaartje geleden dat we naar deze mooie hut zijn geweest. Het is één van de hutten waar ik de meeste soorten heb gezien en waar ik ook voor het eerst de groene en zwarte specht op één dag heb kunnen vastleggen. Alleen jammer dat beide spechten de laatste maanden volgens FB niet meer zijn waargenomen maar dat kon de pret niet drukken.

Het weer was 's ochtends wat heiig maar knapte in de middag gelukkig wat op. Voor de hut was het een wirwar van achter elkaar vliegende vogels. Ook was de paringsdrift duidelijk aanwezig bij de kikkers in de vijver. 


Net zoals vorige week bij hut 3 van Glenn Vermeersch was de appelvink weer voltallig aanwezig, soms wel 5-6 appelvinken gelijktijdig voor de hut. 

Ook liet de groenling zich veelvuldig voor hut zien. Verder was ook de grote lijster en waren veel keepjes aanwezig. Ook de eekhoorn liet zich meerdere keren zien. Genoeg mogelijkheden dus om leuke plaatjes te schieten. Helaas was het licht niet altijd even gunstig waardoor het lastig was om actiefoto's te maken. 

Samenvattend was het weer een leuke fotodag. Helaas geen groene of zwarte spechtgezien maar die zullen ooit wel weer een keer terugkomen.


This image for Image Layouts addon
MEER FOTOHUTTEN
Klik hier voor het bekijken van alle door mij bezochte fotohutten. Naast een link naar de website van de verhuurder, heb ik geprobeerd iedere hut te voorzien van een globale hutbeschrijving en een overzicht van alle voor de hut waargenomen vogels en dieren.
Lees meer
This image for Image Layouts addon
OP PAD
FOTOLOCATIES
Klik hier voor het bekijken van alle idoor mij bezochte fotolocaties. Het gaat hierbij veelal om het struinen door bossen, over stranden, dijken etc. maar ook op locaties vanuit waarneming.nl. Van iedere locatie heb ik geprobeerd een blog te samen te stellen.
Lees meer
This image for Image Layouts addon
FOTOTRIPS
IMPRESSIES
Klik hier voor het bekijken van alle in de loop der tijd door mij gemaakte fototrips. Van alle nieuwe bestemmingen waar ik geinteresseerd in ben heb ik voorafgaand aan de reis geprobeerd een impressie samen te stellen van wat er in dat land allemaal te zien en te beleven is.
Lees meer
You must login to post a comment.
Log in with ( Sign Up ? )
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Location (Map)

Photo Of The Day By Tina Faye Photography
Community Safety Advisory Regarding Staff Imperson...

Related Posts