Rob Kivit Natuurfotografie - Birds & Wildlife Photography

Font size: +
5 minutes reading time (964 words)

Kuifzaagbek bij fotohut Alblasserwaard

B6ED939A-BFA3-480F-A2FA-49F63C53712B

Deze keer naar fotohut Alblasserwaard, een fotohut aan de rand van een groot bedrijventerrein. Het blijft een vreemde gewaarwording om het bedrijventerrein op te rijden met links en rechts vrachtwagens en vorkheftrucks om je heen om uiteindelijk je auto te parkeren voor een wijnhuis op nog geen 20 meter lopen van de hut. 

by Rob Kivit

De groenlingen lieten zich ook vaak
zien voor de hut


Zoals gewoonlijk hadden we niet heel veel geluk met het weer. Het was droog maar de lichtomstandigheden konden wel wat beter. Toch waren er nog wat spaarzame momenten waarop het licht wel voldoende was om  leuke foto's te maken. 

Het momentum was toch wel de de kuifzaagbek, een eendsoort die ik nog niet eerder heb gezien. Leuk om te zien hoe dit vrouwtje moeiteloos een soort van een rivierkreeft naar binnen werkt. Helaas was op dit moment het licht niet optimaal. 


Ook lieten de groenlingen zich veelvuldig zien en met de mooie achtergrond toch nog leuke plaatjes kunnen maken.

Uiteraard was ook de fazant weer aanwezig. Vooral het mannetje met de mooie felle kleuren is een prachtige verschijning om te fotograferen.Ook de spreeuw en gaai waren aanwezig en nog leuke plaatjes van kunnen maken. Over de gehele dag genomen was het vrij rustig voor de hut. De IJsvogel hadden we eigenlijk wel verwacht maar liet zich helaas niet zien. 

Samenvattend was het weer leuke fotodag en helemaal lekker met het kacheltje aan want dat was wel nodig op deze koude dag.  


This image for Image Layouts addon
MEER FOTOHUTTEN
Klik hier voor het bekijken van alle door mij bezochte fotohutten. Naast een link naar de website van de verhuurder, heb ik geprobeerd iedere hut te voorzien van een globale hutbeschrijving en een overzicht van alle voor de hut waargenomen vogels en dieren.
Lees meer
This image for Image Layouts addon
OP PAD
FOTOLOCATIES
Klik hier voor het bekijken van alle idoor mij bezochte fotolocaties. Het gaat hierbij veelal om het struinen door bossen, over stranden, dijken etc. maar ook op locaties vanuit waarneming.nl. Van iedere locatie heb ik geprobeerd een blog te samen te stellen.
Lees meer
This image for Image Layouts addon
FOTOTRIPS
IMPRESSIES
Klik hier voor het bekijken van alle in de loop der tijd door mij gemaakte fototrips. Van alle nieuwe bestemmingen waar ik geinteresseerd in ben heb ik voorafgaand aan de reis geprobeerd een impressie samen te stellen van wat er in dat land allemaal te zien en te beleven is.
Lees meer
You must login to post a comment.
Log in with ( Sign Up ? )
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Location (Map)

Adobe Super Resolution
Photo Of The Day By Garry Everett

Related Posts