Rob Kivit Natuurfotografie - Birds & Wildlife Photography

Font size: +
2 minutes reading time (350 words)
Featured

Koppeltje Steenuiltjes met jonkies bij ondergaande zon (GV6)

8C0C73EF-8001-42B0-ABC8-81A13B94823F

Het was een poosje geleden maar wederom een avondsessie gedaan voor het fotograferen van steenuiltjes bij zonsondergang. Een koppeltje steenuilen met 3-4 jonkies lieten zich met het mooie zonlicht en de prachtige achtergrond met dotterbloemen goed fotograferen. Een houten hek, wat takken, een holle boom en een verblijfplaats voor de uiltjes maakten de setting compleet. Het was prachtig om dit wederom te mogen meemaken 

by Rob Kivit

De jonge steenuiltjes
lieten zich ook vaak
op de setting zien


Deze keer weer een avondsessie gedaan bij de steenuiltjes hut van Glenn Vermeersch. De steenuiltjes hut ligt pal naast hut 6 dus leuk om deze hutten een keer te combineren. 

De setting voor de steenuiltjes hut was mooi met allemaal gele (dotter?)bloemetjes. Een houten hek, wat takken, een holle boom en een verblijfplaats voor de uiltjes maakten de setting compleet. De hut biedt ruimte voor 6 personen en is comfortabel ingericht met redelijk goede stoelen. Je fotografeert door een camouflagenet en observeert door een kijkglas boven de lensopeningen. Een statief heb je niet nodig, wel een schommelkop of rijstzak. De uiltjes worden gevoerd met meelwormen. 

Het duurde niet lang voordat het eerste uiltje zich liet zien en niet lang daarna zagen we ook nog 3 jonkies. Erg leuk om dat mee te maken. Ook liet de witte kwikstaart zich regelmatig op de setting zien. De zonsondergang was prachtig en kon daardoor mooie vliegbeelden maken van de uiltjes. Rond 21:15 verdween de zon en werden we teruggebracht naar de auto op het parkeerterrein een stukje verderop. Kortom, het was weer een erg leuke uilensessie! 


Write comments...
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

This image for Image Layouts addon
MEER FOTOHUTTEN

Klik hier voor het bekijken van alle door mij bezochte fotohutten. Naast een link naar de website van de verhuurder, heb ik geprobeerd iedere hut te voorzien van een globale hutbeschrijving en een overzicht van alle voor de hut waargenomen vogels en dieren.

Lees meer
This image for Image Layouts addon
OP PAD
FOTOLOCATIES

Klik hier voor het bekijken van alle idoor mij bezochte fotolocaties. Het gaat hierbij veelal om het struinen door bossen, over stranden, dijken etc. maar ook op locaties vanuit waarneming.nl. Van iedere locatie heb ik geprobeerd een blog te samen te stellen.

Lees meer
This image for Image Layouts addon
FOTOTRIPS
IMPRESSIES

Klik hier voor het bekijken van alle in de loop der tijd door mij gemaakte fototrips. Van alle nieuwe bestemmingen waar ik geinteresseerd in ben heb ik voorafgaand aan de reis geprobeerd een impressie samen te stellen van wat er in dat land allemaal te zien en te beleven is.

Lees meer

Location (Map)

Scenes from China’s 2024 Dragon Boat Festival (16 ...
Photos of the Week: Baby Jumping, Rain Vortex, Ric...

Related Posts