Rob Kivit Natuurfotografie - Birds & Wildlife Photography

Font size: +
2 minutes reading time (446 words)

Jagende Torenvalkjes in Alblasserwaard (VWV)

23238673-EC4B-46D6-B304-C52465C7DEE6

Deze keer fotohut Weidevogelhuijs weer een bezoekje gebracht. Vorig jaar juli zijn we er ook geweest en hebben toen torenvalkjes, spreeuw, witte kwikstaart en ekster gezien. Een nette hut midden in een weiland in Alblasserwaard op slechts een half uurtje rijden van huis dus dat is lekker dichtbij in vergelijking met andere hutten die een stuk verder weg liggen. 

by Rob Kivit

Naast de torenvalkjes liet de witte kwikstaart zich ook regelmatig zien

Het was wisselvallig druilerig weer en helaas geen zonnetje. Het is zo'n 500 meter lopen naar de hut door het weiland dus laarzen zijn geen overbodige luxe wil je enigszins met droge voeten bij de hut komen.O ja, vergeet vooral je pantoffeltjes niet mee te nemen want schoenen zijn in de hut niet toegestaan. Het beste is te fotograferen vanaf een rijstzak en niet vanaf een schommelkop. Er zijn in de hut wel grondstatieven beschikbaar maar vanaf een rijstzakben je toch wel wat wendbaarder gezien de hoogte van de opening waardoor je je lens naar buiten moet steken. De rijstzakken liggen overigens ook in de hut. Eenmaal de camera geïnstalleerd kon het wachten op de eerste vogels beginnen. 

Het duurde niet lang voordat het eerste torenvalkje zich liet zien. Tuurlijk hebben we de valkjes de vorige keer ook gezien maar het blijft een uitdaging om toch iedere weer andere vluchtfoto's te maken van deze fotogenieke vogels en dat verveeld nooit. Het leuke is dat zich daar al jaren een vast koppeltje huisvest waarvan je hele leuke vluchtfoto's kan maken. Naast de torenbalkjes liet ook een koppeltje witte kwikstaartjeszich veelvuldig voor de hut zien. Een andere soort vogel die we nog niet gezien hadden was de graspieper. Op afstand hebben we ook nog de grutto en bruine kiekendief gezien maar helaas kwamen deze vogels niet voor de hut om hier fatsoenlijke foto's van te maken. Ondanks het mindere weer toch weer een leuke dag gehad.v


Write comments...
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

This image for Image Layouts addon
MEER FOTOHUTTEN

Klik hier voor het bekijken van alle door mij bezochte fotohutten. Naast een link naar de website van de verhuurder, heb ik geprobeerd iedere hut te voorzien van een globale hutbeschrijving en een overzicht van alle voor de hut waargenomen vogels en dieren.

Lees meer
This image for Image Layouts addon
OP PAD
FOTOLOCATIES

Klik hier voor het bekijken van alle idoor mij bezochte fotolocaties. Het gaat hierbij veelal om het struinen door bossen, over stranden, dijken etc. maar ook op locaties vanuit waarneming.nl. Van iedere locatie heb ik geprobeerd een blog te samen te stellen.

Lees meer
This image for Image Layouts addon
FOTOTRIPS
IMPRESSIES

Klik hier voor het bekijken van alle in de loop der tijd door mij gemaakte fototrips. Van alle nieuwe bestemmingen waar ik geinteresseerd in ben heb ik voorafgaand aan de reis geprobeerd een impressie samen te stellen van wat er in dat land allemaal te zien en te beleven is.

Lees meer

Location (Map)

A Tour Through Solar Eclipses of the Past (24 phot...
Photos of the Week: Snow Blooms, Giant Eggs, Drago...

Related Posts