Rob Kivit Natuurfotografie - Birds & Wildlife Photography

Font size: +
6 minutes reading time (1110 words)

Het was druk bij boshut Sallandse Heuvelrug

5E6F2E3C-2872-4C6D-AAD8-46A550D841C5

Deze keer voor de eerste keer naar boshut de Sallandse Heuvelrug geweest. Het was prachtig weer, geen wolkje of zuchtje wind aan de lucht dus alle ingrediënten waren aanwezig voor een mooie vogeldag. Bepakt en bezakt met een pot pindakaas, levende meelwormen en uiteraard een tas vol met eten maar dan voor ons zelf hoopten we vele soorten te mogen begroeten en werden over de gehele dag genomen daarin niet echt teleurgesteld.

by Rob Kivit

De witte kwikstaart was prominent op de setting aanwezig en liet zich vaak horen


Deze boshut is ongeveer  eenzelfde hut als Lichtenberg. Goede ligging, gemakkelijk te bereiken en ook nog eens een mooie ruime hut. Was in begin nog even zoeken naar hut maar uiteindelijk toch gevonden. De boshut ligt net als Lichtenberg aan de bosrand van een akkerbouwgebied. Door het mooie weer hadden we goed licht en konden voor de verandering eindelijk de sluitertijden weer eens omhoog. 

Bepakt en bezakt met een pot pindakaas, levende meelwormen en uiteraard een tas vol met eten maar dan voor ons zelf hoopten we vele soorten te mogen begroeten en werden over de gehele dag genomen daarin niet echt teleurgesteld. Zo lieten de bonte vliegenvanger, gekaagde roodstaart, groene specht en witte kwikstaart zich voor de hut zien.  Ook de blonde buizerd zat op een afstand naar het tafereel te kijken wat zich allemaal voor hut afspeelde maar werd gelukkig na enige tijd verjaagt door de groene specht. Ook de gaai ontbrak niet. Omdat rond deze tijd aardig wat jongen het ouderlijk nest hadden verlaten was het erg leuk om te zien hoe de grote bonte specht en appelvink hun jongen aan het voederen waren.

Ook de grote lijster en zanglijster lieten zich al badderend voor de hut zien terwijl de witte kwikstaart iedereen verjoeg die ook maar even in zijn buurt kwam. Kortom heb ik leuke fotootjes kunnen maken van al het vogelleven wat zich voor hut afspeelde. We hadden nog gehoopt op de kruisbek en putters omdat deze een dag eerder waren waargenomen maar deze lieten zich helaas niet voor de hut zien. Het was vandaag een topdag en komen zeker nog een terug   


This image for Image Layouts addon
MEER FOTOHUTTEN
Klik hier voor het bekijken van alle door mij bezochte fotohutten. Naast een link naar de website van de verhuurder, heb ik geprobeerd iedere hut te voorzien van een globale hutbeschrijving en een overzicht van alle voor de hut waargenomen vogels en dieren.
Lees meer
This image for Image Layouts addon
OP PAD
FOTOLOCATIES
Klik hier voor het bekijken van alle idoor mij bezochte fotolocaties. Het gaat hierbij veelal om het struinen door bossen, over stranden, dijken etc. maar ook op locaties vanuit waarneming.nl. Van iedere locatie heb ik geprobeerd een blog te samen te stellen.
Lees meer
This image for Image Layouts addon
FOTOTRIPS
IMPRESSIES
Klik hier voor het bekijken van alle in de loop der tijd door mij gemaakte fototrips. Van alle nieuwe bestemmingen waar ik geinteresseerd in ben heb ik voorafgaand aan de reis geprobeerd een impressie samen te stellen van wat er in dat land allemaal te zien en te beleven is.
Lees meer
You must login to post a comment.
Log in with ( Sign Up ? )
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Location (Map)

Boshut Sallandse Heuvelrug
Photo Of The Day By Ryan Cairl

Related Posts