Rob Kivit Natuurfotografie - Birds & Wildlife Photography

Font size: +
5 minutes reading time (1017 words)

Geen zwarte specht wel een mooi roodborstje (GV2)

DD457FC7-EA62-46BA-B31B-5AF96E9D3124

Na een paar maanden niet naar een fotohut te zijn geweest was het weer eens tijd om erop uit te trekken. Omdat de zwarte specht de laatste tijd regelmatig actief was bij hut-2 van Glenn Vermeersch zijn we vol goede moed daarheen gereden. Een dik uurtje rijden maar het was erg mistig onderweg naar de hut toe. Niet echt ideaal om te fotograferen....

by Rob Kivit

Het was erg rustig voor de hut


Na een paar maanden niet naar een fotohut te zijn geweest was het weer eens tijd om erop uit te trekken. Omdat de zwarte specht de laatste tijd regelmatig actief was bij hut-2 van Glenn Vermeersch zijn we vol goede moed daarheen gereden. Een dik uurtje rijden maar het was erg mistig onderweg naar de hut toe. Niet echt ideaal om te fotograferen. Eerst even het voer opgehaald bij Glenn thuis en daarna snel door naar de hut. Na het parkeren van de auto was het nog zo'n 1,5 km lopen naar de hut. Bij de hut aangekomen viel het reuze mee met de mist en hebben er eigenlijk niet of nauwelijks last van gehad. Na alles te hebben geïnstalleerd en het voer en een duif klaargezet kon het wachten beginnen. 

Al snel lieten de eerste koolmeesjes, pimpelmeesjes, vinken, merels en Winterkoninkje zich zien maar helaas was dat ook het beeld voor de rest van de dag. Buizerd, sperwer of zwarte specht lieten zich vandaag niet zien. Wel wat leuke compositie fotootjes kunnen maken van de aanwezige vogels maar daar bleef het vandaag bij. In mei opnieuw naar deze hut en hopelijk hebben we dan wat meer geluk. We gaan het meemaken. 


This image for Image Layouts addon
MEER FOTOHUTTEN
Klik hier voor het bekijken van alle door mij bezochte fotohutten. Naast een link naar de website van de verhuurder, heb ik geprobeerd iedere hut te voorzien van een globale hutbeschrijving en een overzicht van alle voor de hut waargenomen vogels en dieren.
Lees meer
This image for Image Layouts addon
OP PAD
FOTOLOCATIES
Klik hier voor het bekijken van alle idoor mij bezochte fotolocaties. Het gaat hierbij veelal om het struinen door bossen, over stranden, dijken etc. maar ook op locaties vanuit waarneming.nl. Van iedere locatie heb ik geprobeerd een blog te samen te stellen.
Lees meer
This image for Image Layouts addon
FOTOTRIPS
IMPRESSIES
Klik hier voor het bekijken van alle in de loop der tijd door mij gemaakte fototrips. Van alle nieuwe bestemmingen waar ik geinteresseerd in ben heb ik voorafgaand aan de reis geprobeerd een impressie samen te stellen van wat er in dat land allemaal te zien en te beleven is.
Lees meer
You must login to post a comment.
Log in with ( Sign Up ? )
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Photo Of The Day By Marti Phillips
Winter Black And White Assignment Winner Harry Lic...

Related Posts