nlenfrdees

Fotohutbezoeken

3 minutes reading time (542 words)

Torenvalkjes bij vogelhut Vuren

CDCE7DF3-56A3-4619-BE3C-02B9313BDD16

Vandaag voor de eerste keer naar Vogelhut Vuren voor het fotograferen van voornamelijk torenvalkjes. Ik had gelezen dat deze mooie vogeltjes van vrij dichtbij vanuit een fotohut gefotografeerd konden worden. De dag dat wij vertrekken was het ronduit slecht weer; het regende en was de gehele dag bewolkt dus niet echt de ideale omstandigheden voor het maken van een mooie plaatjes. Toch vol goede hoop vertrokken naar de Vuren. Het was slechts 3 kwartier rijden van huis dus een mooie afstand om te doen. 

by Rob Kivit

Koppel Torenvalkjes op de setting voor de hut


Het is niet nodig om je statief mee te nemen want er liggen reeds grondstatieven klaar waar je je schommelkop alleen maar op hoeft te bevestigen en klaar is kees. Het licht was zoals gezegd echt vreselijk slecht dus we maakten er maar het beste van. Van echte actiefoto's was vandaag even geen sprake helaas. Er worden een aantal muisjes en een duif klaargezetdie je moet bevestigen op de paaltjes en een boomstronk. Daarnaast kan er voor de bosvogels ook nog vogelzaad worden gelegd langs de vijver maar zo te zien was het niet echt nodig omdat er nog vogelzaad van de vorige fotograven in lag. Niet zo verwonderlijk eigenlijk met zoveel roofvogels in de buurt. 

 We zaten nog geen uur in de hut of het koppeltjes torenvalkjes liet zich al zien op een hoge paal en niet veel later kwamen zij gezamenlijk op de paaltjes zitten om zich vervolgens tegoed te doen aan de muisjes. Mooi dat je dan van zo dichtbij close-up foto's kan maken van deze prachtige vogels. Alleen ontzettend jammer dat het licht zo slecht was maar toch nog wat leuke foto's kunnen maken. Na een tijdje vonden de torenvalkjes het weer genoeg en zijn vervolgens weggevlogen om in de middag weer terug te komen om de restanten op te peuzelen. Helaas liep er een kat in de buurt en waren de torenvlakjes ook weer zo vertrokken. Naast de valkjes hebben we ook nog veel eksters gezien en de reguliere vogels zoals de koolmees en winterkoninkje. Ook liep er nog een koppeltjes fazanten voorbij de hut. Afgezien van het weer was wederom een gezellige fotodag en komen zeker nog een keer maar dan hopelijk onder betere lichtomstandigheden.


You must login to post a comment.
Log in with ( Sign Up ? )
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

The first noise test results from the Canon EOS R3...
Unusual activities in Wetzlar (Leica M11 event?)

Related Posts

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://robkivit-natuurfotografie.nl/

Kalender

Wait a minute, while we are rendering the calendar

123tuinposter.nl: een tuinposter in elk mogelijk formaat

Copyright @ 2013-2021 robkivit-natuurfotografie.nl. All rights reserved.

We have 62 guests and no members online