nlenfrdees

Fotohutbezoeken

3 minutes reading time (582 words)

Middelste Bonte Specht bij Fotohut Maasduinen

B5F76342-C1AD-4241-9E4A-308BB97161B0

Deze keer weer eens naar fotohut Maasduinen geweest in de hoop de Groene of Zwarte Specht weer eens te zien. Het weer was redelijk met een klein zonnetje dus de voortekenen waren gunstig. De voorgaande keren waren zeer succesvol met de Groene Specht die nagenoeg de gehele dag voor de hut zat te badderen en als klap op de vuurpijl kwam ook de Zwarte Specht nog een keer buurten. Hopelijk was dat vandaag ook het geval maar valt helaas niet te voorspellen. We gaan het meemaken!

by Rob Kivit

Heel veel jonge badderende appelvinken voor de hutHet was weer eens vroeg opstaan voor de 2 uur durende autorit naar Maasduinen maar de mooie ervaringen van de afgelopen keren en de prachtige hut waar het gewoon lekker vertoeven is maakt een hoop goed. Ook is het meenemen van een statief niet meer nodig. Er zijn nu 3 schommelkoppen op een stevig grondstatief beschikbaar. Dat scheelt weer gewicht met het meenemen van fotospullen.

Eenmaal aangekomen en gesetteld kon het wachten beginnen. De setting lag er weer eens prachtig bij. 's Ochtends hadden we wat last van het harde licht maar in de loop van de dag werd het licht gelukkig wat minder hard. Het was weer een drukte van jewelste met al die zeg maar reguliere vogeltjes. Leuk om te zien dat de jongen bij de vijver nog steeds bedelen om eten bij de ouders. Zo ook een jonge appelvink en een van zijn ouders; erg leuk maar helaas geen goede foto kunnen maken omdat zij met de rug naar ons toe stonden. Jammer! 

Naast de appelvink die nagenoeg de gehele dag aan het badderen was waren naast de meer reguliere soorten ook nog de woelmuis, vlaamse gaai, zwartkop man en vrouw, houtduif, middelste bonte specht, eekhoorn en groenling aanwezig. Helaas deze keer niet verwent met de Groene of Zwarte Specht. Nog even gehoopt op de kleine bonte specht maar deze liet zich vandaag helaas niet zien. Er waren deze keer ook heel veel (jonge) merels aanwezig. Weliswaar een reguliere soort maar vooral de lijsterachtige merels zien er toch wel fraai uit vind ik zelf. Alles bij elkaar genomen niet heel veel bijzondere soorten gezien (je raakt een beetje verwent) maar toch weer een hele leuke dag gehad en komen zeker nog een terug.


You must login to post a comment.
Log in with ( Sign Up ? )
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Canon updates DPP and EOS Utility, adds full EOS R...
The Nikon Z9 camera is scheduled to be tested by m...

Related Posts

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://robkivit-natuurfotografie.nl/

Kalender

Wait a minute, while we are rendering the calendar

123tuinposter.nl: een tuinposter in elk mogelijk formaat

Copyright @ 2013-2021 robkivit-natuurfotografie.nl. All rights reserved.

We have 77 guests and no members online