nlenfrdees

Fotohutbezoeken

4 minutes reading time (765 words)

Familie das bij de Marterhut in Vledder

40131781-12E5-4FFE-A1B6-145944D4B02B

Vandaag alweer voor de derde keer naar de Marterhut van Edo van Uchelen in Vledder geweest. Het zou weer een lange nacht worden; vanaf een half na zonsondergang tot de volgende ochtend bij zonsopgang. Het was regenachtig en koud. Geen ideale weersomstandigheden helaas, hopelijk hebben de marters daar niet veel last van. Laatste keer dat we er zijn geweest schitterde de dassen door afwezigheid maar hopelijk zijndeze mooie beestjes er nu wel.

by Rob Kivit

Steenmarter, boommarter en familie das bij de Marterhut in Vledder
Vandaag alweer voor de derde keer naar de Marterhut van Edo van Uchelen in Vledder geweest. Het zou weer een lange nacht worden; vanaf een half na zonsondergang tot de volgende ochtend bij zonsopgang. Het was regenachtig en koud maar in de hut lekker comfortabel warm en van alle gemakken voorzien.

Geen statief nodig dus dat scheelt weer lekker met het sjouwen van je fotospullen. Ook het meenemen van een schommelkop is hier niet nodig. Persoonlijk gebruik ik altijd mijn eigen slider met 2x schommelkoppen erop gemonteerd. Het mooie is dat de slider zowel op een vensterbank kan worden geplaatst als op een statief kan worden vastgeschroefd. Erg handige combi waar ik erg veel plezier van heb. 

Het pad gerekend vanaf de parkeerplaats naar de hut is echt aardedonker en een zaklamp is dan ook echt geen overbodige luxe. Als het je eindelijk is gelukt om de hut en het sleutelgat te vinden wacht achter de deur een zeer comfortabele hut compleet van alle gemakken voorzien. Na eindelijk alle apparatuur te hebben geïnstalleerd kon het wachten op de eerste marters beginnen. De laatste keer dat we deze hut bezochten waren de dassen helaas afwezig maar hopelijk waren deze mooie dieren er nu wel. We hadden ook stille hoop op de bunzing maar na het logboek te hebben gelezen en de verkregen info van Edo was deze helaas al maanden niet meer gezien.  

We hebben een paar uur moeten wachten tot de eerste steenmarter zich voorzichtig liet zien, niet veel later gevolgd door de boommarter. Opvallend was dat de steenmarter erg schuw was maar naarmate de avond vorderde liet hij zich steeds vaker zien. Na een tijdje liet ook de das zich zien; wat een mooie beestjes zijn dat. Niet veel later lieten nog eens 2 marters zich op de setting zien. De familie was compleet! We hebben nog een tijdje van deze mooie dassen kunnen genieten. Ook de bosmuis en uiteraard de rat lieten zich ook nog zien.

De setting voor de hut is fantastisch maar net als de vorige keren staat er een boom in de weg die het goed fotograferen van dassen bemoeilijkt. Dat is eigenlijk het enige minpuntje van deze prachtige hut maar waarvoor ongetwijfeld een geldige reden zal zijn.

Zoveel activiteit er was voor middennacht, zo stil was het na middennacht. Zo rustig dat we maar besloten rond half vier huiswaarts te gaan. Gelukkig hadden we alle marters al een keer gezien maar hadden de stille hoop dat deze zich na middennacht nog een keertje lieten zien voor zeg maar het ultieme plaatje maar helaas pindakaas. Al met al was het met z'n allen weer een gezellige avond geweest waarin we weer een hoop leuke maar ook unieke plaatjes hebben kunnen schieten.


You must login to post a comment.
Log in with ( Sign Up ? )
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Bosmuis
Oog-autofocus is heerlijk voor portretfotografen

Related Posts

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://robkivit-natuurfotografie.nl/

Kalender

Wait a minute, while we are rendering the calendar

123tuinposter.nl: een tuinposter in elk mogelijk formaat

Copyright @ 2013-2021 robkivit-natuurfotografie.nl. All rights reserved.

We have 121 guests and no members online