Rob Kivit Natuurfotografie - Birds & Wildlife Photography

Font size: +
6 minutes reading time (1227 words)

Vogelhut Vuren

7AA70F1C-11B3-4DC1-A03D-4519AD9DCA14

Vogelhut Vuren ligt in het polderlandschap van West Betuwe op de grens Gelderland en Zuid/Holland. De fotohut is gelegen op een privé terrein aan de rand van een bosstruweel omringd door open landbouw gebied en een boomgaard. In de buurt van de fotohut hangt een torenvalken kast waarin zich sinds 2019 een koppel heeft gehuisvest. Het gebiedje is dan ook zodanig ingericht dat deze prachtige vogel zich geregeld op de setting laat zien. In de maanden Mei, Juni, Juli en Augustus zijn de vogels extra actief vanwege de jongen.

Bron: Vogelhut Vuren | Bart Kors & Ronald Bruijnzeels

by Rob Kivit

Waarnemingen

Onderstaand een overzicht van door mij waargenomen vogels en dieren bij de hut. Deze foto's komen uit het fotoalbum en hoeven niet perse op de locatie zelf te zijn genomen. Foto's geven een indicatie wat er bij de hut allemaal is waargenomen.

Blogs Fotohutbezoeken

Onderstaand een samenvatting van alle hutbezoeken aan Vogelhut Vuren. Een leuke hut voor het voornamelijk fotograferen van een paartje torenvalkjes en als je geluk hebt ook de buizerd. De mooiste foto's maak je daar echt als het zonnetje schijnt. Het was voor mij de eerste maar zeker niet de laatste keer geweest.

Torenvalkjes bij Fotohut Vuren

Vandaag voor de eerste keer naar Vogelhut Vuren voor het fotograferen van voornamelijk torenvalkjes. Ik had gelezen dat deze mooie vogeltjes van vrij dichtbij vanuit een fotohut gefotografeerd konden worden. De dag dat wij vertrekken was het ronduit slecht weer; het regende en was de gehele dag bewolkt dus niet echt de ideale omstandigheden voor het maken van een mooie plaatjes. Toch vol goede hoop vertrokken naar de Vuren.

Image
This image for Image Layouts addon
MEER FOTOHUTTEN
Klik hier voor het bekijken van alle door mij bezochte fotohutten. Naast een link naar de website van de verhuurder, heb ik geprobeerd iedere hut te voorzien van een globale hutbeschrijving en een overzicht van alle voor de hut waargenomen vogels en dieren.
Lees meer
This image for Image Layouts addon
OP PAD
FOTOLOCATIES
Klik hier voor het bekijken van alle idoor mij bezochte fotolocaties. Het gaat hierbij veelal om het struinen door bossen, over stranden, dijken etc. maar ook op locaties vanuit waarneming.nl. Van iedere locatie heb ik geprobeerd een blog te samen te stellen.
Lees meer
This image for Image Layouts addon
FOTOTRIPS
IMPRESSIES
Klik hier voor het bekijken van alle in de loop der tijd door mij gemaakte fototrips. Van alle nieuwe bestemmingen waar ik geinteresseerd in ben heb ik voorafgaand aan de reis geprobeerd een impressie samen te stellen van wat er in dat land allemaal te zien en te beleven is.
Lees meer

1 Review

4.0 out of 5 stars
 • 0
 • 1
 • 0
 • 0
 • 0
 • Hut
  80%
 • Setting
  80%
 • Soorten
  80%
 • Bereikbaarheid
  90%
 • Prijs/kwaliteit
  50%
 • Bijzondere soorten
  50%

Location (Map)

Photo Of The Day By Christoph Stopka
Photo Of The Day By Sam Folsom

Related Posts