Rob Kivit Natuurfotografie - Birds & Wildlife Photography

Font size: +
2 minutes reading time (475 words)

Jagende IJsvogels bij HBN6

00BE7DD0-A35E-402E-8DCB-7B75AB2182E0

Het was alweer een tijd geleden dat we naar deze alles of niets hut HBN6 zijn geweest. Mooie niet al te grote hut voorzien van alle gemakken met een prachtige weidse setting met uitzicht over het meer. Bij aankomst waren de ijsvogels weer druk in de weer. We hoopten deze keer eindelijk eens de visarend te kunnen zien. 

by Rob Kivit

Jagende oeverloper
op zoek naar insecten


Het was alweer een tijd geleden dat we naar deze alles of niets hut HBN6 zijn geweest. Mooie niet al te grote hut voorzien van alle gemakken zoals de hangstatieven waarop 2 camera's kunnen worden gemonteerd. Het is even wennen maar uiteindelijk werkt het best prettig en daarnaast levert deze constructie extra beenruimte op. 

Een aandachtspunt is de extra camera die bovenop het hangstatief kan worden geplaatst. De lens komt hierbij ternauwernood onder het screen door waarbij het lastig fotograferen is, helemaal bij vogels op de hoge boomstronken. Ook als je het hangstatief in de laagste stand hebt geplaatst. Ik heb het screen nog iets verder omhoog kunnen krijgen door mijn pinpassen tussen het trekkoord en de wand te klemmen.

Bij aankomst waren de ijsvogels weer druk in de weer. We hebben er totaal zo'n drie gezien waarvan eentje nagenoeg de gehele dag met tussenpozen aanwezig was. Ook de oeverloper liet zich al jagend op insecten regelmatig zien. Hiervan hebben we er twee kunnen waarnemen. We hadden gehoopt op de visarend of sperwer maar deze lieten zich helaas niet zien. Op de IJsvogel en oeverloper na was er weinig activiteit van andere soorten te bespeuren.

Tijdens het fotograferen hadden we moeite om scherpe foto's te maken. Dat bleek waarschijnlijk te liggen aan de trillende lucht of water wat waarschijnlijk terugkaatst op de vogels of zo. Niet alle foto's zijn onscherp maar echt tevreden was ik ook weer niet. Bij het maken van foto's is het ook raadzaam om goed op het licht te letten. De lichtinval verschilt nogal voor hut. Zo moet er rechts van de hut flink overbelicht worden wil je nog een acceptabele foto krijgen. Naar het midden toe hoeft er maar weinig overbelicht te worden.

De setting voor de hut is prachtig en blijkbaar opnieuw aangelegd. Ondanks dat er weinig activiteit was blijft dit toch een van mijn favoriete hutten waarbij een verrassing niet is uitgesloten en komen er zeker nog een keer terug. 


This image for Image Layouts addon
MEER FOTOHUTTEN
Klik hier voor het bekijken van alle door mij bezochte fotohutten. Naast een link naar de website van de verhuurder, heb ik geprobeerd iedere hut te voorzien van een globale hutbeschrijving en een overzicht van alle voor de hut waargenomen vogels en dieren.
Lees meer
This image for Image Layouts addon
OP PAD
FOTOLOCATIES
Klik hier voor het bekijken van alle idoor mij bezochte fotolocaties. Het gaat hierbij veelal om het struinen door bossen, over stranden, dijken etc. maar ook op locaties vanuit waarneming.nl. Van iedere locatie heb ik geprobeerd een blog te samen te stellen.
Lees meer
This image for Image Layouts addon
FOTOTRIPS
IMPRESSIES
Klik hier voor het bekijken van alle in de loop der tijd door mij gemaakte fototrips. Van alle nieuwe bestemmingen waar ik geinteresseerd in ben heb ik voorafgaand aan de reis geprobeerd een impressie samen te stellen van wat er in dat land allemaal te zien en te beleven is.
Lees meer

Location (Map)

Photo Of The Day By Marti Phillips
Photo Of The Day By Linn Smith

Related Posts