Rob Kivit Natuurfotografie - Birds & Wildlife Photography

Font size: +
2 minutes reading time (361 words)

IJsvogeltjes in Schiedam

863DEEA3-7948-4B63-AD49-D69F77ACC91E

Vandaag langs de IJsvogels in Schiedam geweest. Mooi zonnig weer, alleen stond de zon verkeerd waardoor het wat donker was bij de boomstronk. Ik wist dat ze er zaten maar geen tijd gehad om er langs te gaan maar nu eindelijk dus wel en dat op 5 minuten van mij huis. 2 jaar hebben de IJsvogels zich niet laten zien maar dit jaar zijn ze gelukkig weer terug. Mooiste tijd om te gaan is einde van middag omdat je dan de zon in je rug hebt met een prachtig avondlicht. 's Ochtends vroeg met opgaande zon is uiteraard ook mooi.

by Rob Kivit

Ik wist dat ze er zaten maar geen tijd gehad om er langs te gaan maar nu eindelijk dus wel en dat op 5 minuten van mij huis. Het gaat om een paartje ijsvogels die een nestje hebben gebouwd in een stronk van een omgewaaide boom. De paring en visoverdracht heeft al een paar weken terug plaatsgevonden en helaas gemist maar toch erg leuk om die mooie vogeltjes weer te zien. 

Fotograferen aldaar doe je achter een soort van wilgenwand met gaten waar je doorheen kunt fotograferen. Of het hetzelfde paartje was weet ik niet maar de afgelopen 2 jaar hebben de IJsvogels zich niet laten zien maar dit jaar zijn ze gelukkig weer terug en dat was ook wel te merken aan het aantal fotografen tijdens het paringsritueel. 

Veel te druk maar ja wie wilt dit nu niet een keer meemaken. Vandaag was het echter vrij rustig met niet alleen het aantal fotografen maar ook met de IJsvogels totdat ze opeens aan kwamen vliegen en het nest indoken. Gelukkig nog een paar leuke foto's kunnen maken maar wat zijn die vogeltjes snel. Daarna hebben ze zich nog diverse keren laten zien totdat ik het weer welletjes vond en huiswaarts bent gekeerd. Over een paar weken kom ik zeker nog een keer terug als de jonkies gaan uitvliegen.  


FOTOHUTTEN
Klik hier voor het bekijken van alle door mij bezochte fotohutten. Naast een link naar de website van de verhuurder, heb ik geprobeerd iedere hut te voorzien van een globale hutbeschrijving en een overzicht van alle voor de hut waargenomen vogels en dieren.
Lees meer
This image for Image Layouts addon
OP PAD
FOTOLOCATIES
Klik hier voor het bekijken van alle idoor mij bezochte fotolocaties. Het gaat hierbij veelal om het struinen door bossen, over stranden, dijken etc. maar ook op locaties vanuit waarneming.nl. Van iedere locatie heb ik geprobeerd een blog te samen te stellen.
Lees meer
This image for Image Layouts addon
FOTOTRIPS
IMPRESSIES
Klik hier voor het bekijken van alle in de loop der tijd door mij gemaakte fototrips. Van alle nieuwe bestemmingen waar ik geinteresseerd in ben heb ik voorafgaand aan de reis geprobeerd een impressie samen te stellen van wat er in dat land allemaal te zien en te beleven is.
Lees meer

Location (Map)

Photo Of The Day By garynack
Photo Of The Day By Harry Lichtman

Related Posts