Rob Kivit Natuurfotografie - Birds & Wildlife Photography

Font size: +
7 minutes reading time (1390 words)

Boshut Sallandse Heuvelrug

B381DDE5-EB1E-4E0E-A486-84EE3BA3385A

Een mooie ruime vogelhut met 3 meter breed spiegelglas die half is ingegraven in de grond. Voor de hut is een vijver met een opgestelde setting die net als de tuinhut ingesteld is voor lenzen van 200mm tot 400mm op een 1.6x cropcamera. Door het brede panoramabeeld zijn er veel fotokansen. De hut staat aan de rand van het bos, wat een mooie lichtval geeft.

Bron: Fotohut Sallandse Heuvelrug | Arjan Troost

by Author

Waarnemingen

Onderstaand een overzicht van door mij waargenomen vogels en dieren bij de hut. Deze foto's komen uit het fotoalbum en hoeven niet perse op de locatie zelf te zijn genomen. Foto's geven een indicatie wat er bij de hut allemaal is waargenomen.

11 Juni 2022

Grote bonte specht, appelvink, koolmees, vink, pimpelmees, gekraagde roodstaart, groene specht, gaai, grote lijster, zanglijster, merel, witte kwikstaart, spreeuw, pimpelmees, kuifmees, blonde buizerd, bonte vliegenvanger, zwartkop, roodborstje, boomklever, tjiftjaf, huismus, ringmus,

11 Juni 2022

Blogs Fotohutbezoeken

Onderstaand een samenvatting van alle hutbezoeken aan Boshut Sallandse Heuvelrug. Een comfortabele ruime hut voorzien van alle gemakken en met kans op een grote diversiteit aan vogels zoals de groene specht, gekaagde roodstaart, kruisbek, witte kwikstaart en nog veel meer.

Het was druk bij boshut Sallandse Heuvelrug

Deze keer voor de eerste keer naar boshut de Sallandse Heuvelrug geweest. Het was prachtig weer, geen wolkje of zuchtje wind aan de lucht dus alle ingrediënten waren aanwezig voor een mooie vogeldag.

Image
This image for Image Layouts addon
MEER FOTOHUTTEN
Klik hier voor het bekijken van alle door mij bezochte fotohutten. Naast een link naar de website van de verhuurder, heb ik geprobeerd iedere hut te voorzien van een globale hutbeschrijving en een overzicht van alle voor de hut waargenomen vogels en dieren.
Lees meer
This image for Image Layouts addon
OP PAD
FOTOLOCATIES
Klik hier voor het bekijken van alle idoor mij bezochte fotolocaties. Het gaat hierbij veelal om het struinen door bossen, over stranden, dijken etc. maar ook op locaties vanuit waarneming.nl. Van iedere locatie heb ik geprobeerd een blog te samen te stellen.
Lees meer
This image for Image Layouts addon
FOTOTRIPS
IMPRESSIES
Klik hier voor het bekijken van alle in de loop der tijd door mij gemaakte fototrips. Van alle nieuwe bestemmingen waar ik geinteresseerd in ben heb ik voorafgaand aan de reis geprobeerd een impressie samen te stellen van wat er in dat land allemaal te zien en te beleven is.
Lees meer

2 Reviews

4.0 out of 5 stars
 • 0
 • 2
 • 0
 • 0
 • 0
 • Hut
  85%
 • Setting
  85%
 • Soorten
  85%
 • Bereikbaarheid
  90%
 • Prijs/kwaliteit
  70%
 • Bijzondere soorten
  85%
Jeroen
 • 11
 • 3
 • 3
Erg leuke hut
1 month ago
90%
Bereikbaarheid
De bereikbaarheid is erg goed! Je kan je auto dicht bij parkeren, en daarna paar meter lopen naar de hut.
70%
Prijs/kwaliteit
Is goed!
80%
Bijzondere soorten
Veel soorten gezien en gefotografeerd
Review
Over het algemeen een leuke hut, ga er zeker nog een paar keer heen.
 • Hut
  80%
 • Setting
  80%
 • Soorten
  80%
Show more
0 of 0 people found the following review helpful
Mooie locatie voor het fotograferen van ‘andere vogels’
1 month ago
90%
Bereikbaarheid
Locatie: Sallandse heuvelrug
Afstand vanaf de auto tot de hut is ongeveer 2 minuten lopen
Het is ongeveer 80 meter lopen door het bos van auto tot hut.
70%
Prijs/kwaliteit
Kosten verhuur van de hut per dag zijn: €75,- per dag ongeacht hoeveel personen, in boshut Sallandse Heuvelrug is plek van 1 t/m 3 personen
De hut is voorzien van spiegelglas
De setting is opgesteld voor lenzen van 200 tot 400mm op een op een 1.6x cropcamera
Elektriciteit en in de winter een kacheltje
90%
Bijzondere soorten
Kans op grote bonte specht, groenling, tjiftjaf, sperwer, vink, appelvink, zanglijster, boomklever, merel, koolmees, pimpelmees, roodborstje, bonte vliegenvanger, zwarte roodstaart, matkop, winterkoninkje, grote lijster, zwartkop, gaai, boomkruiper, kuifmees, goudvink, groene specht, heggenmus, goudhaantje, gekraagde roodstaart, middelste bonte specht, zwarte specht, kruisbek, keep, vuurgoudhaantje, staartmees, havik, buizerd,
Review
Deze boshut van Arjan Troost is net als alle andere hutten van alle gemakken voorzien. Hut is ruim van opzet en kunnen maximaal 3 personen in. De hut is voorzien van een vensterbank waarop je je spullen kunt uitstallen. Daarnaast zijn er stopcontacten aanwezig voor het opladen van je telefoon of accu's. Voor de koude dagen en om condens op de raam tegen te gaan is er een elektrisch kacheltje aanwezig. De hut biedt een wijds uitzicht op de enigszins verhoogde vijver waaruit vogels goed kunnen worden geobserveerd achter een raam van spiegelglas. Doordat de hut half ingegraven is heb je een lekker laag standpunt waaruit je kunt fotograferen. De hut is wat aan de lage kant maar als je eenmaal geïnstalleerd bent is het prima vertoeven. De setting is rustig en niet te druk en biedt tezamen met de inkomende lichtinval volop mogelijkheden voor het maken van mooie foto's. Samenvattend een mooie hut waarin het goed vertoeven is!
 • Hut
  90%
 • Setting
  90%
 • Soorten
  90%
Show more
0 of 0 people found the following review helpful

Location (Map)

Photo Of The Day By Laura Zirino
Het was druk bij boshut Sallandse Heuvelrug

Related Posts