Rob Kivit Natuurfotografie - Birds & Wildlife Photography

Font size: +
1 minute reading time (82 words)
Featured

Fotohut Weidevogelhuijs Alblasserwaard

IMG_1196

Het WeidevogelHuijs is een ruime tweepersoonshut in de Alblasserwaard, in de buurt van Bleskensgraaf. De hut ligt in een weiland en is omgeven door grote broed- en rustgebieden van vele steltlopers zoals de grutto en tureluur. Dit zijn dan ook doelsoorten van deze hut, maar uiteraard ook allerlei andere soorten zoals de kievit, scholekster, kluut, veldleeuwerik, graspieper, tapuit, witte- en gele kwikstaart, spreeuwen, torenvalk enzovoorts.

Bron: Fotohut Weidevogelhuijs | Vogelhuijs

by Rob kivit

Waarnemingen

Onderstaand een overzicht van door mij waargenomen vogels en dieren bij de hut. Deze foto's komen uit het fotoalbum en hoeven niet perse op de locatie zelf te zijn genomen. Foto's geven een indicatie wat er bij de hut allemaal is waargenomen.

7 July 2023

Spreeuw, ekster, torenvalk

7 July 2023

30 March 2024

Torenvalk, witte kwikstaart, graspieper

Blogs Fotohutbezoeken

Onderstaand een samenvatting van alle hutbezoeken aan Fotohut Weidevogelhuijs. Een hut midden op een weiland met kans op kievit, scholekster, kluut, veldleeuwerik, graspieper, tapuit, witte- en gele kwikstaart, spreeuwen, torenvalk en andere soorten weidevogels afhankelijk van het seizoen en de weersomstandigheden. Mooie achtergrond maakt het plaatje compleet.

Torenvalkjes bij fotohut Weidevogelhuijs in Alblasserwaard

Vandaag naar fotohut Vogelhuijs geweest in Alblasserwaard. Nette hut midden in een weiland. Het was mooi weer en het licht was helemaal goed dus we konden mooie actiefoto’s maken. De witte kwikstaart liet zich al snel zien, niet veel later gevolgd door de spreeuw. Ook lieten zich totaal 4 torenvalken zien. Erg leuk om die vogels te fotograferen. De bruine kiekendief hebben we diverse keren zien overvliegen maar helaas niet op setting voor de hut geland. 

Image
Image

Jagende Torenvalkjes in Alblasserwaard (VWV)

Deze keer fotohut Weidevogelhuijs weer een bezoekje gebracht. Vorig jaar juli zijn we er ook geweest en hebben toen torenvalkjes, spreeuw, witte kwikstaart en ekster gezien. Een nette hut midden in een weiland in Alblasserwaard op slechts een half uurtje rijden van huis dus dat is lekker dichtbij in vergelijking met andere hutten die een stuk verder weg liggen.

This image for Image Layouts addon
MEER FOTOHUTTEN
Klik hier voor het bekijken van alle door mij bezochte fotohutten. Naast een link naar de website van de verhuurder, heb ik geprobeerd iedere hut te voorzien van een globale hutbeschrijving en een overzicht van alle voor de hut waargenomen vogels en dieren.
Lees meer
This image for Image Layouts addon
OP PAD
FOTOLOCATIES
Klik hier voor het bekijken van alle idoor mij bezochte fotolocaties. Het gaat hierbij veelal om het struinen door bossen, over stranden, dijken etc. maar ook op locaties vanuit waarneming.nl. Van iedere locatie heb ik geprobeerd een blog te samen te stellen.
Lees meer
This image for Image Layouts addon
FOTOTRIPS
IMPRESSIES
Klik hier voor het bekijken van alle in de loop der tijd door mij gemaakte fototrips. Van alle nieuwe bestemmingen waar ik geinteresseerd in ben heb ik voorafgaand aan de reis geprobeerd een impressie samen te stellen van wat er in dat land allemaal te zien en te beleven is.
Lees meer

1 customer review

4.0 out of 5 stars
 • 5 star
  0
 • 4 star
  1
 • 3 star
  0
 • 2 star
  0
 • 1 star
  0
 • Hut
  80%
 • Setting
  80%
 • Soorten
  80%
 • Bereikbaarheid
  80%
 • Prijs/kwaliteit
  70%
 • Bijzondere soorten
  70%

Location (Map)

Sperwer bij HBN5
Torenvalkjes bij Fotohut Weidevogelhuijs (VWV)

Related Posts