Rob Kivit Natuurfotografie - Birds & Wildlife Photography

Font size: +
1 minute reading time (91 words)

Fotohut Tawny Owl Hide (Photo-Logistics)

IMG_1044

De Tawny wol hide ligt in de buurt van het plaatje Montseny tevens meeting point waar je wordt opgewacht door de gids en je vervolgens met de auto naar de hut brengt. Deze hut is speciaal ingericht voor nachtfotografie voor het fotograferen van de bosuil. Er wordt gefotografeerd met filters en invulflitsers. De eigenaar heeft er bijna een jaar over gedaan om de uil te laten wennen aan het flitslicht. Setting is zonder meer professioneel ingericht voor het maken van mooie plaatjes.

Bron: Tawny Owl Hide | Photo-Logistics

by Rob Kivit

Waarnemingen

Onderstaand een overzicht van door mij waargenomen vogels en dieren bij de hut. Deze foto's komen uit het fotoalbum en hoeven niet perse op de locatie zelf te zijn genomen. Foto's geven een indicatie wat er bij de hut allemaal is waargenomen.

18 June 2023

Bosuil

18 June 2023

Blogs Fotohutbezoeken

Onderstaand een samenvatting aan de Tawny Owl Hide. Een hut midden op een vlakte. Voor wie van nachtfotografie houdt is dit een unieke manier om de bosuil met flitslicht in de avonduren vast te leggen.

Fototrip Spanje jun-2023

Vanuit de mooie accommodatie in het bergachtige Montseny was het een half uurtje rijden naar het eerste meetingpoint voor de Genet hide. Vanaf hier werden we door de gids weggebracht naar de hut. Het fotograferen van de bosuil gebeurde allemaal op basis van flitsers of invulflitsers. De setting was zonder meer professioneel ingericht en was daarom bijzonder nieuwsgierig naar het resultaat. Met een zender op de camera gingen de flitsers af. Ook hier heeft de hutbeheerder er ruim een jaar over gedaan om de bosuil te laten wennen aan het flitslicht.
Image
This image for Image Layouts addon
MEER FOTOHUTTEN
Klik hier voor het bekijken van alle door mij bezochte fotohutten. Naast een link naar de website van de verhuurder, heb ik geprobeerd iedere hut te voorzien van een globale hutbeschrijving en een overzicht van alle voor de hut waargenomen vogels en dieren.
Lees meer
This image for Image Layouts addon
OP PAD
FOTOLOCATIES
Klik hier voor het bekijken van alle idoor mij bezochte fotolocaties. Het gaat hierbij veelal om het struinen door bossen, over stranden, dijken etc. maar ook op locaties vanuit waarneming.nl. Van iedere locatie heb ik geprobeerd een blog te samen te stellen.
Lees meer
This image for Image Layouts addon
FOTOTRIPS
IMPRESSIES
Klik hier voor het bekijken van alle in de loop der tijd door mij gemaakte fototrips. Van alle nieuwe bestemmingen waar ik geinteresseerd in ben heb ik voorafgaand aan de reis geprobeerd een impressie samen te stellen van wat er in dat land allemaal te zien en te beleven is.
Lees meer

1 customer review

4.0 out of 5 stars
 • 5 star
  0
 • 4 star
  1
 • 3 star
  0
 • 2 star
  0
 • 1 star
  0
 • Hut
  70%
 • Setting
  90%
 • Soorten
  80%
 • Bereikbaarheid
  90%
 • Prijs/kwaliteit
  70%
 • Bijzondere soorten
  80%
Fotograferen van de bosuil in de avonduren
11 months ago
90%
Bereikbaarheid
Locatie: in buurt van Montseny
Je wordt vanaf een meetingpoint door de hutverhuurder naar de hut gebracht en ook weer opgehaald.
Vanaf de weg is het een paar minuten over een smal bergpaadje lopen naar de hut
70%
Prijs/kwaliteit
Huurprijs: Zie de website van Photo Logistics: https://www.photo-logistics.com
Spiegelend glas
2 stoelen zonder kussen met rugleuning
Huthoogte ongeveer 2m
Grondstatieven beschikbaar. Statief kan in deze niet hut niet echt gebruikt worden
Er wordt gefotografeerd met flitslicht of desgewenst alleen of in combinatie met lampen die vanuit de hut te bedienen zijn. Als gebruik wordt gemaakt van flitslicht kan een zendertje in de flitsschoen bovenop je camera worden geschoven. Bij het maken van een foto gaat dan een flits af. De Bosuil is gewend aan het licht en heeft er totaal geen last van.
Met een sluitertijd van 1/160s, diafragma van f11 en een iso 2000 is het goed fotograferen
80%
Bijzondere soorten
Deze hut is speciaal bestemd voor het fotograferen van bosuil in de avonduren.
Review
De Tawny Owl Hide is een hut die verhuurd wordt door Photo Logistics en speciaal bestemd voor het fotograferen van de bosuil in de avonduren. De bosuil laat zich vaak pas rond een uur of 10 PM zien en kun je vanaf zo'n 7-10 meter van de hut fotograferen. Ik heb zelf gefotografeerd met een 100-400mm lens omdat voor de compositie ik het persoonlijk met een zoomlens net wat beter vind dan een vaste lens. De hut is eenvoudig ruim en voor een avond goed uit te houden. Wij hebben de bosuil en een juveniel gezien die 4-5 keer voor de hut te zien waren. De setting is verlicht maar daarnaast wordt ook gewerkt met flitslicht. De setting is eenvoudig en niet te druk. Voor de hut ligt een vijver met een eilandje in het midden waarop de Genets regelmatig op springen. Leuk om dat vast te leggen.
 • Hut
  70%
 • Setting
  90%
 • Soorten
  80%
Images
Show more
0 of 0 people found the following review helpful

Location (Map)

Nachtegaal
Bosuil (Tawny owl)

Related Posts