Rob Kivit Natuurfotografie - Birds & Wildlife Photography

Font size: +
1 minute reading time (105 words)

Fotohut Oosterhout

rlk_IMG_0036-Vogelhut-Oosterhout

Vogelhuis Oosterhout is gelegen in de prachtige bossen van Oosterhout. De hut ligt in het territorium van zowel een koppel haviken als een koppel buizerds. Op deze soorten is de hut ook grotendeels afgestemd. Dit is geen hut met vele takken en stammen, maar is eerder sober om deze vogels zo goed mogelijk te kunnen fotograferen. Natuurlijk is er voldoende aanwezig om ook de kleinere soorten prachtig te kunnen vast leggen. De randen van het water zijn niet met mos of iets dergelijks aangelegd, maar er is gebruikt gemaakt van de aanwezige bosgrond en gevallen bladeren

Bron: Fotohut Oosterhout | Gerwin Kieboom

by Rob Kivit

Waarnemingen

Onderstaand een overzicht van door mij waargenomen vogels en dieren bij de hut. Deze foto's komen uit het fotoalbum en hoeven niet perse op de locatie zelf te zijn genomen. Foto's geven een indicatie wat er bij de hut allemaal is waargenomen.

Blogs Fotohutbezoeken

Onderstaand een samenvatting van alle hutbezoeken aan fotohut Oosterhout van Gerwin Kieboom. Een nette hut voozien van alle gemakken met een kachel voor de koudere maanden. Het is bij uitstek een roofvogelhut met kans op een paartje buizerds en de havik. Ook kans op andere soorten zoals sijs, appelvink, grote gele kwikstaart, keep en meer.

Havik, Keep en sijsjes in Oosterhout

We hebben al in een andere hut in Rucphen van dezelfde eigenaar ook al mooie foto's mogen maken maar deze locatie doet daar zeker niet aan onder. Deze keer geen lange reistijd maar slechts 45 minuten rijden van mij thuis vandaan. De hut was ruim van opzet en voor de verandering kon je ook nog eens rechtop staan. Het fotograferen gebeurde door je lens door een opening te steken en het observeren van de vogels kon je doen door plexiglas.
Image
Image

Roofvogels in Oosterhout

Vandaag voor de 2de keer met fotomaatjes naar de vogelhut van Gerwin Kieboom in de hoop de blonde buizerd te spotten. We waren vroeg bij de hut en het was ook nog wat donker. Door Gerwin werd dan ook geadviseerd om nog even te wachten met het plaatsnemen in hut omdat anders de kans bestond dat de roofvogels er met lokaas vandoor zouden gaan en dat zou uiteraard niet ten goede komen van de foto's. Dus nog maar een half uurtje buiten gewacht totdat de eerste zonnestralen zich lieten zien.

Havik, Buizerd en meer in Oosterhout

Vandaag met fotovrienden Jochem en Jeroen naar vogelhuis Oosterhout geweest. Het was een regenachtige dag, koud, niet zo best licht dus een flinke uitdaging met de ISO's en sluitertijden om toch nog met leuke foto's thuis te komen. Zoals gebruikelijk bij deze hut werd weer een ontbijtje in de vorm van een duif klaargezet voor de aanwezige roofvogels in dit gebied.
Image
Image

Havik ging er met de buit vandoor bij fotohut Oosterhout

Het was weer een tijdje terug dat ik weer in een fotohut was geweest. Deze keer voor de verandering met fotovrienden naar schuilhut Oosterhout geweest; bij uitstek een roofvogel hut met kans op buizerd, havik en sperwer. In vergelijking met voorgaande keren was de setting opnieuw ingericht met meer beplanting en zag er weer mooi uit. De hut is lekker ruim met een kacheltje waar we ook gretig gebruik van hebben gemaakt.

This image for Image Layouts addon
MEER FOTOHUTTEN
Klik hier voor het bekijken van alle door mij bezochte fotohutten. Naast een link naar de website van de verhuurder, heb ik geprobeerd iedere hut te voorzien van een globale hutbeschrijving en een overzicht van alle voor de hut waargenomen vogels en dieren.
Lees meer
This image for Image Layouts addon
OP PAD
FOTOLOCATIES
Klik hier voor het bekijken van alle idoor mij bezochte fotolocaties. Het gaat hierbij veelal om het struinen door bossen, over stranden, dijken etc. maar ook op locaties vanuit waarneming.nl. Van iedere locatie heb ik geprobeerd een blog te samen te stellen.
Lees meer
This image for Image Layouts addon
FOTOTRIPS
IMPRESSIES
Klik hier voor het bekijken van alle in de loop der tijd door mij gemaakte fototrips. Van alle nieuwe bestemmingen waar ik geinteresseerd in ben heb ik voorafgaand aan de reis geprobeerd een impressie samen te stellen van wat er in dat land allemaal te zien en te beleven is.
Lees meer

1 customer review

4.0 out of 5 stars
 • 5 star
  0
 • 4 star
  1
 • 3 star
  0
 • 2 star
  0
 • 1 star
  0
 • Hut
  90%
 • Setting
  80%
 • Soorten
  90%
 • Bereikbaarheid
  90%
 • Prijs/kwaliteit
  80%
 • Bijzondere soorten
  90%

Location (Map)

Keep
Havik, Keep en sijsjes in Oosterhout