Rob Kivit Natuurfotografie - Birds & Wildlife Photography

Font size: +
1 minute reading time (66 words)

Fotohut Lammergeier Hide (Photo-Logistics)

IMG_1130

De Lammergeier hide ligt in Solsona nabij Lleida tevens meeting point waar je wordt opgewacht door de gids en je vervolgens met de auto naar de hut brengt. Deze ruime hut biedt de meeste kansen voor het fotograferen van de lammergier.De hut bevindt zich op een mooi uitkijkpunt bovenop een berg met vergezichten naar de nabij gelegen valleien.

Bron: Lammergeier Hide | Photo-Logistics

by Rob Kivit

Waarnemingen

Onderstaand een overzicht van door mij waargenomen vogels en dieren bij de hut. Deze foto's komen uit het fotoalbum en hoeven niet perse op de locatie zelf te zijn genomen. Foto's geven een indicatie wat er bij de hut allemaal is waargenomen.

23 June 2023

Lammergier, vale gier

23 June 2023

Blogs Fotohutbezoeken

Onderstaand een samenvatting van alle hutbezoeken aan de Lammergeier Hide. Een hut bovenop een berg met mooi vergezichten naar de achterliggende valleien. Vooral met de mooie bergachtige achtergrond levert dit mooie plaatjes op.

Fototrip Spanje jun-2023

Vandaag naar de Lammergier hut, eigenlijk het hoofddoel van deze fototrip. Ook deze hut bevond zich op een mooi uitkijkpunt bovenop een berg met vergezichten naar de nabij gelegen valleien. Het is een ruime hut voor 3 personen plus een wc. Al snel landen de eerste vale gieren en binnen een mum van tijd was het voer opgegeten en vertrokken niet veel later ook de gieren weer. Nu zou het dus de tijd zijn voor de lammergier. Deze gier eet namelijk alleen de achtergebleven botten en wacht meestal totdat de grote drukte voorbij is.

Image
This image for Image Layouts addon
MEER FOTOHUTTEN
Klik hier voor het bekijken van alle door mij bezochte fotohutten. Naast een link naar de website van de verhuurder, heb ik geprobeerd iedere hut te voorzien van een globale hutbeschrijving en een overzicht van alle voor de hut waargenomen vogels en dieren.
Lees meer
This image for Image Layouts addon
OP PAD
FOTOLOCATIES
Klik hier voor het bekijken van alle idoor mij bezochte fotolocaties. Het gaat hierbij veelal om het struinen door bossen, over stranden, dijken etc. maar ook op locaties vanuit waarneming.nl. Van iedere locatie heb ik geprobeerd een blog te samen te stellen.
Lees meer
This image for Image Layouts addon
FOTOTRIPS
IMPRESSIES
Klik hier voor het bekijken van alle in de loop der tijd door mij gemaakte fototrips. Van alle nieuwe bestemmingen waar ik geinteresseerd in ben heb ik voorafgaand aan de reis geprobeerd een impressie samen te stellen van wat er in dat land allemaal te zien en te beleven is.
Lees meer

1 customer review

4.0 out of 5 stars
 • 5 star
  0
 • 4 star
  1
 • 3 star
  0
 • 2 star
  0
 • 1 star
  0
 • Hut
  80%
 • Setting
  80%
 • Soorten
  80%
 • Bereikbaarheid
  90%
 • Prijs/kwaliteit
  70%
 • Bijzondere soorten
  90%
Een ruime hut met een grote kans op het zien van de Lammergier
10 months ago
90%
Bereikbaarheid
Locatie: in buurt van Solsona
Je wordt vanaf een meetingpoint door de hutverhuurder naar de hut gebracht en ook weer opgehaald.
70%
Prijs/kwaliteit
Huurprijs: Zie de website van Photo Logistics: https://www.photo-logistics.com
Spiegelend glas
3 stoelen zonder kussen met rugleuning
Huthoogte ongeveer 2m
Grondstatieven beschikbaar. Statief kan in deze niet hut niet echt gebruikt worden
90%
Bijzondere soorten
Deze hut is speciaal bestemd voor het fotograferen van de Lammergier en hier wordt de kans op het zien van de lammergier door Photo Logistics op meer dan 90% geschat.
Review
De Lammergeier Hide is een hut die verhuurd wordt door Photo Logistics en speciaal bestemd voor het fotograferen van de Lammergier. De lammergier kun je vanaf zo'n 7-20 meter voor de hut fotograferen. Ik heb zelf gefotografeerd met een 100-400mm lens omdat voor de compositie ik het persoonlijk met een zoomlens net wat beter vind dan een vaste lens. Voor de porretjes heb ik een 500mm gebruikt. De hut is ruim en voor een gehele dag goed uit te houden en ook nog voorzie van een wc. Wij hebben een koppeltje lammergieren gezien die 2-3 keer voor de hut te zien waren. De setting is eenvoudig en niet te druk. Het is raadzaam om de hut in ieder geval een hele dag te boeken. Voor ons was zelfs 1 dag niet voldoende, met een herkansing de volgende dag lieten de Lammergieren zich pas wel zien. Veelal komt de lammergier pas landen als de vale gieren al het voer hebben opgegeten en alleen de botten nog overblijven.
 • Hut
  80%
 • Setting
  80%
 • Soorten
  80%
Images
Show more
0 of 0 people found the following review helpful

Location (Map)

Lammergier (Lammergeier)
Citroensijs (Citril finch)

Related Posts