Rob Kivit Natuurfotografie - Birds & Wildlife Photography

Font size: +
13 minutes reading time (2572 words)

Fotohut Hide for Raptors (JDG)

6B0D7B71-94F5-46CF-8AA2-DC66727ABCBE

De hide for Raptors ligt in de buurt van het plaatsje Cáceres aan de rand van Extremadura op een uitgestrekte vlakte. Leuke hut waar je op een afstand van 5-6 meter met ondergaande zon de kleurrijke bijeneters prachtig kunt vastleggen. De hut is eenvoudig maar goed genoeg om er een halve dag te vertoeven en de foto's maken een hoop goed.

Bron: Hide for Raptors | Jose David Gomez

by Rob kivit

Waarnemingen

Onderstaand een overzicht van door mij waargenomen vogels en dieren bij de hut. Deze foto's komen uit het fotoalbum en hoeven niet perse op de locatie zelf te zijn genomen. Foto's geven een indicatie wat er bij de hut allemaal is waargenomen.

26 April 2022

Bruine kiekendief en zwarte wouw

26 April 2022

Blogs Fotohutbezoeken

Onderstaand een samenvatting van alle hutbezoeken aan de Raptors Hide. Een hut midden op een uitgestrekte vlakte met een mooi uizicht op de raptors. Vooral met opgaande zon levert dit mooie plaatjes op.

Fototrip Extremadura, Spanje 2022

Het was zover! Na de fototrip twee jaar te hebben uitgesteld als gevolg van de coronavirus kon het feest eindelijk beginnen.
De tweede dag opnieuw 2 hutten bezocht. In de ochtend een bezoekje gebracht aan de Hide for raptors. Opnieuw een leuke hut waarbij we de bruine kiekendief mooi hebben kunnen vastleggen. Ook de zwarte wouw liet zich weer zien en ook van deze vogel mooie foto’s kunnen maken
Image
This image for Image Layouts addon
MEER FOTOHUTTEN
Klik hier voor het bekijken van alle door mij bezochte fotohutten. Naast een link naar de website van de verhuurder, heb ik geprobeerd iedere hut te voorzien van een globale hutbeschrijving en een overzicht van alle voor de hut waargenomen vogels en dieren.
Lees meer
This image for Image Layouts addon
OP PAD
FOTOLOCATIES
Klik hier voor het bekijken van alle idoor mij bezochte fotolocaties. Het gaat hierbij veelal om het struinen door bossen, over stranden, dijken etc. maar ook op locaties vanuit waarneming.nl. Van iedere locatie heb ik geprobeerd een blog te samen te stellen.
Lees meer
This image for Image Layouts addon
FOTOTRIPS
IMPRESSIES
Klik hier voor het bekijken van alle in de loop der tijd door mij gemaakte fototrips. Van alle nieuwe bestemmingen waar ik geinteresseerd in ben heb ik voorafgaand aan de reis geprobeerd een impressie samen te stellen van wat er in dat land allemaal te zien en te beleven is.
Lees meer

1 customer review

4.0 out of 5 stars
 • 5 star
  0
 • 4 star
  1
 • 3 star
  0
 • 2 star
  0
 • 1 star
  0
 • Hut
  60%
 • Setting
  90%
 • Soorten
  90%
 • Bereikbaarheid
  90%
 • Prijs/kwaliteit
  70%
 • Bijzondere soorten
  90%
Hut voor het fotograferen van Raptors met mooie achtergrond bij ondergaande zon
1 year ago
90%
Bereikbaarheid
Locatie: in buurt van Cáceres
Je wordt vanaf een meetingpoint door de hutverhuurder naar de hut gebracht en ook weer opgehaald.
Je wordt voor de hut afgezet dus geen loopafstanden zoals we in Nederland en België gewend zijn
70%
Prijs/kwaliteit
Er staat een 1-3 persoons hutten
Huurprijs: Zie de website van Jose Gomez: https://www.hidesdecalera.com
Spiegelend glas met een camouflagenet voor het raam
Stoel zonder kussen met rugleuning
Huthoogte ongeveer 2m
Grondstatieven op verzoek gratis ter beschikking
Landelijk mooie achtergrond bij zonsondergang
90%
Bijzondere soorten
Deze hut is speciaal bestemd voor het fotograferen van raptors zoals de bruine kiekendief, zwarte wouw en nog meer
Review
De Hide for Raptors is een hut die verhuurd wordt door Jose David Gomez en speciaal bestemd voor het fotograferen van raptors. Deze roofvogels vogels kun je vanaf zo'n 4-5 meter van de hut fotograferen. Ik heb zelf gefotografeerd met een 500mm lens en dat is voldoende. De hut is eenvoudig en qua comfort niet te vergelijken met de meeste hutten zoals wij die hier in Nederland kennen. Echter, het fotograferen van de raptors zoals de bruine kiekendief tegen een mooie landelijke achtergrond met een kudde schapen bij zonsondergang doet je alles vergeten. Daarnaast duurt de hutsessie slechts een paar uur, vanaf ongeveer 17:00 tot 20:30. Al met al een prachtige locatie. Wij zijn in de laatste week van april geweest en het was werkelijk een komen en gaan van Bijeneters. Ik zeg niets verkeerd als daar niet een hele kolonie gehuisvest is. Je wordt door de verhuurder vanaf een meetingpoint gebracht tot voor de hut en ook met de auto weer opgehaald.
 • Hut
  60%
 • Setting
  90%
 • Soorten
  90%
Images
Show more
0 of 0 people found the following review helpful

Location (Map)

Fotohut Hide Great Grey Shrike (JDG)
Fotohut Bea Eater Hide (JDG)