Rob Kivit Natuurfotografie - Birds & Wildlife Photography

Font size: +
20 minutes reading time (4070 words)

Fotohut HBN8

Afbeelding-35

Aan de voet van Nationaal Park Sallandse heuvelrug hebben we in opdracht en samenwerking met Staatsbosbeheer een hele mooie en luxe fotohut gebouwd. Gedragen door de inmiddels jarenlange ervaringen hebben we weer gekozen voor een plek waar diverse biotopen dichtbij liggen. De hut ligt in een bosperceel met zowel oude bomen als jonge opslag en ingeklemd tussen weilanden en uitgestrekt heide terrein. Bij deze hut kunt u vogels verwachten tussen 2 en 6 meter van uw lens maar vanzelfsprekend ook in de verdere omgeving rond de hut.

Bron: Fotohut HBN8 | Han Bouwmeester

by Rob Kivit

Waarnemingen

Onderstaand een overzicht van door mij waargenomen vogels en dieren bij de hut. Deze foto's komen uit het fotoalbum en hoeven niet perse op de locatie zelf te zijn genomen. Foto's geven een indicatie wat er bij de hut allemaal is waargenomen.

13 August 2019

Koolmees, pimpelmees, grote bonte specht, houtduif, appelvink (m/v), grote lijster, roodborstje, vink, boomklever, merel, groenling, zwartkop, glanskop, tjiftjaf, goudvink (m/v), boomkruiper, vlaamse gaai, gele kwikstaart, havik, sperwer, fitis, gekraagde roodstaart

13 August 2019

08 February 2020

Goudvink, sijsjes, groenling, eekhoorn, vlaamse gaai, pimpelmees, goudvink, vink, grote bonte specht

09 May 2020

Groenling, pimpelmees, koolmees, grote bonte specht, merel, zanglijster, winterkoninkje, heggemus, vink, holenduif, sijs, spreeuw, poompieper, grauwe vliegenvanger, kuifmees, goudvink (m/v), boompieper, roodborstje, tjiftjaf, boomkruiper, zwartkop, fitis

09 May 2020

09 May 2020

Eekhoorn, goudvink, grote bonte specht, vink, koolmees, pimpelmees

Blogs Fotohutbezoeken

Onderstaand een samenvatting van alle hutbezoeken aan Fotohut HBN8. Een comfortabele hut voorzien van alle gemakken en met een grote diversiteit aan verschillende soorten vogels. Een van mijn favoriete hutten!

Badderende Havik, jagende sperwer, gekraagde roodstaart en nog veel meer (HBN8)

Deze keer naar de nieuwe hut HBN8 van Han Bouwmeester geweest met als hoofddoel het spotten van de groene specht die al geruime tijd nog steeds op mijn lijstje staat. Op FB gelezen dat de groene specht zich hier regelmatig ophield dus ik was hoopvol gestemd deze vogel eindelijk een keer te zien. Hut HBN8 is een mooie hut voorzien van alle gemakken met zelfs schommelkoppen en rijstzakken aanwezig dus die hoefden we samen met statief niet mee te sjouwen. 

Image
Image

Goudvinken en Sijsjes in de Sallandse Heuvelrug (HBN8)

Na een bezoek vorig jaar aan deze hut waarbij we heel veel soorten vogels hebben gezien nog een keer deze hut geboekt in de hoop op net zo'n goede fotodag. In tegenstelling tot de laatste keer was het weer nu wel helaas wat bewolkt maar dat mocht de pret niet drukken uiteraard. Het aantal soorten was minder dan het eerste bezoek maar behoudens de meer reguliere soorten toch nog de Goudvink, Sijsjes, Gaai en Groenling kunnen vastleggen.

Boompieper, zanglijster, goudvink en meer bij HBN8

Afgelopen week weer naar HBN8 van Han Bouwmeester geweest. De vorige keren bij het bezoek aan deze nagenoeg nog nieuwe hut werden wij blij verrast door de aanwezigheid vele soorten vogels en hoopten dat dit ook nu weer het geval zou zijn en werden daarin niet echt in teleurgesteld! Meer dan 30 soorten waargenomen met als uitschieters de boompieper, zwartkop en goudvink met beiden aanwezig met man en vrouw. Het was weer een geweldige dag !
Image
Image

Invasie van vinken bij fotohut HBN8

Een bezoekje gebracht aan fotohut HBN8. Het was een bewolkte en koude dag met heel veel vinken. We waren helemaal vergeten dat in hut 8 geen kachel aanwezig was omdat de hut gelegen is in een kwetsbaar gebied. Het was dus even afzien maar met een dekentje hebben we het gelukkig overleeft (haha). Gelukkig zagen wij ook nog wat andere vogels en dieren zoals de eekhoorn en goudvink.
This image for Image Layouts addon
MEER FOTOHUTTEN
Klik hier voor het bekijken van alle door mij bezochte fotohutten. Naast een link naar de website van de verhuurder, heb ik geprobeerd iedere hut te voorzien van een globale hutbeschrijving en een overzicht van alle voor de hut waargenomen vogels en dieren.
Lees meer
This image for Image Layouts addon
OP PAD
FOTOLOCATIES
Klik hier voor het bekijken van alle idoor mij bezochte fotolocaties. Het gaat hierbij veelal om het struinen door bossen, over stranden, dijken etc. maar ook op locaties vanuit waarneming.nl. Van iedere locatie heb ik geprobeerd een blog te samen te stellen.
Lees meer
This image for Image Layouts addon
FOTOTRIPS
IMPRESSIES
Klik hier voor het bekijken van alle in de loop der tijd door mij gemaakte fototrips. Van alle nieuwe bestemmingen waar ik geinteresseerd in ben heb ik voorafgaand aan de reis geprobeerd een impressie samen te stellen van wat er in dat land allemaal te zien en te beleven is.
Lees meer

2 customer reviews

5 out of 5 stars
4.5/5 from editor.
 • 5 star
  2
 • 4 star
  0
 • 3 star
  0
 • 2 star
  0
 • 1 star
  0
 • Hut
  95%
 • Setting
  95%
 • Soorten
  90%
 • Bereikbaarheid
  85%
 • Prijs/kwaliteit
  80%
 • Bijzondere soorten
  80%
HBN 8, Erg mooie hut!
4 years ago
90%
Bereikbaarheid
Is prima verzorgd door Han Bouwmeester! Afstand tot de auto is 5 minuten.
80%
Prijs/kwaliteit
Is gewoon goed!
80%
Bijzondere soorten
Kans op de groene specht, zwarte specht, goudhaantje, bonte vliegenvanger, vuurhaantje, gekraagde roodstaart, boompieper, roofvogels, geelgors.
Review
Hut8 is een comfortabele en gave hut, wat je van han Bouwmeester gewend ben. De hut is uitgevoerd met een Hi-tec spiegelglas waardoor u veel meer kans maakt op meer en de schuwere vogels voor uw lens. Een mooie HBN slider systeem met Sirui schommelkoppen. Max. 3 fotografen.
Variabel aanbod aan vogels.
 • Hut
  100%
 • Setting
  100%
 • Soorten
  90%
Show more
1 of 1 people found the following review helpful

Location (Map)

Badderende Havik, jagende sperwer, gekraagde roods...
IJsvogels en helaas weer geen groene specht (GV1)

Related Posts