Rob Kivit Natuurfotografie - Birds & Wildlife Photography

Font size: +
9 minutes reading time (1755 words)

Fotohut Glenn Vermeersch Hut 6 (GV6)

IMG_5111

De hut mikt in belangrijke mate op trekvogels en is het soortenrijkst in twee periodes: 15/03-30/05 en 15/07-30/10. In de winterperiode (01/11-15/03) is de hut niet in gebruik. Naast de vele soorten trekvogels, biedt deze locatie hele goede mogelijkheden om soorten van het landbouwgebied te fotograferen.

Bron: Fotohut GV6 | Glenn Vermeersch

by Rob Kivit

Waarnemingen

Onderstaand een overzicht van door mij waargenomen vogels en dieren bij de hut. Deze foto's komen uit het fotoalbum en hoeven niet perse op de locatie zelf te zijn genomen. Foto's geven een indicatie wat er bij de hut allemaal is waargenomen.

Blogs Fotohutbezoeken

Onderstaand een samenvatting van alle hutbezoeken aan fotohut 6 van Glenn Vermeersch. Je hebt hier 2 hutten; een hut voor de uilen gebouwd tegen een duivenhok en een solitaire hut voor voornamelijk trekvogels. Beide hutten staan op hetzelfde terrein op nog geen 50 meter van elkaar. Naast dat je hier bijna gegarandeerd succes hebt met het zien van uilen heb je bij de andere hut kans op verschillende soorten vogels wat vooral in trekseizoen voor leuke verrassingen zorgt

Steenuiltjes in Kalmthout (GV6)

Vandaag met fotomaatje uit Finland in vogelhut 6 van Glenn Vermeersch vertoeft. Deze vogelhut in Kalmthout nog nooit eerder bezocht maar aan de recensies te zien beloofde dit veel goeds. Ik moest vroeg (04:15) uit de veren want we moesten om 06:30 aanwezig zijn op de ontmoetingsplaat. Hiervandaan werden wij gebracht naar de hut die 5 minuten verder op lag. Het 'vogelen' is daar eigenlijk in tweeën verdeeld; mobiele schuilhutten voor de steenuilen en een vaste hut voor de overige (water en trek) vogels.
Image
Image

Steenuiltjes in de vroege ochtend- en late middagzon (GV6)

Vroeg uit veren vandaag want we hadden al om 06:10 afgesproken op een parkeerplaats in Kalmthout waarna Glenn ons zou brengen naar de hut voor de uilensessie in de ochtend. De uilensessie duurde tot een uur of 9 omdat het licht te fel werd en daarna zijn we naar de andere hut 20 meter verderop gelopen voor het spotten van watervogels. In de late namiddag weer een uilensessie met het mooie avondlicht en dat allemaal op hetzelfde terrein.

Steenuiltjes bij zonsondergang (GV6)

Deze keer weer eens steenuiltjes wezen fotograferen tijdens een avondsessie bij hut 6 van Glenn Vermeersch. Oorspronkelijk was de bedoeling dat wij naar hut 4 zouden gaan maar de kans op steenuiltjes was bij hut 6 momenteel groter dan bij hut 4. Het weer zou redelijk zijn met een licht zonnetje dus de verwachtingen waren weer eens hoog gespannen
Image
This image for Image Layouts addon
MEER FOTOHUTTEN
Klik hier voor het bekijken van alle door mij bezochte fotohutten. Naast een link naar de website van de verhuurder, heb ik geprobeerd iedere hut te voorzien van een globale hutbeschrijving en een overzicht van alle voor de hut waargenomen vogels en dieren.
Lees meer
This image for Image Layouts addon
OP PAD
FOTOLOCATIES
Klik hier voor het bekijken van alle idoor mij bezochte fotolocaties. Het gaat hierbij veelal om het struinen door bossen, over stranden, dijken etc. maar ook op locaties vanuit waarneming.nl. Van iedere locatie heb ik geprobeerd een blog te samen te stellen.
Lees meer
This image for Image Layouts addon
FOTOTRIPS
IMPRESSIES
Klik hier voor het bekijken van alle in de loop der tijd door mij gemaakte fototrips. Van alle nieuwe bestemmingen waar ik geinteresseerd in ben heb ik voorafgaand aan de reis geprobeerd een impressie samen te stellen van wat er in dat land allemaal te zien en te beleven is.
Lees meer

1 Review

4.5 out of 5 stars
 • 1
 • 0
 • 0
 • 0
 • 0
 • Hut
  80%
 • Setting
  80%
 • Soorten
  80%
 • Bereikbaarheid
  70%
 • Prijs/kwaliteit
  80%
 • Bijzondere soorten
  90%

Location (Map)

IJsvogels en meer bij HBN6 in Markelo
Steenuiltjes in Kalmthout (GV6)

Related Posts