Rob Kivit Natuurfotografie - Birds & Wildlife Photography

Font size: +
1 minute reading time (98 words)

Fotohut Glenn Vermeersch Hut 1 (GV1)

IMG_0969

Deze fotohut is in alle opzichten bijzonder in z'n opzet. Vanuit één hut kan je immers ongezien 3 verschillende foto-luiken bereiken, elk met hun eigen typische soorten. Het totale aantal soorten dat je er op 1 of enkele dagen kan fotograferen is afhankelijk van het seizoen erg hoog en bovendien zorgt de zorgvuldig uitgekiende bouw en locatie ervan voor technisch hoogstaande beelden. Je hebt de mogelijkheid te spelen met tegenlicht en steeds werd gezorgd voor een zo laag mogelijk standpunt.

Bron: Fotohut GV1 | Glenn Vermeersch

by Rob Kivit

Waarnemingen

Onderstaand een overzicht van door mij waargenomen vogels en dieren bij de hut. Deze foto's komen uit het fotoalbum en hoeven niet perse op de locatie zelf te zijn genomen. Foto's geven een indicatie wat er bij de hut allemaal is waargenomen.

22 April 2017

Spreeuw, wilde eend, waterhoen, houtduif, vink, groenling, merel

22 April 2017

30 March 2019

Spreeuw, waterhoen, gaai, vink, waterral, merel

21 July 2019

IJsvogel, gaai, waterhoen, winterkoninkje, merel

21 July 2019

20 May 2023

Merel, vink, winterkoninkje, groenling, heggenmus, grote bonte specht, houtduif

Blogs Fotohutbezoeken

Onderstaand een samenvatting van alle hutbezoeken aan Fotohut GV1. Een ruime hut met twee uitzichten met kans op wateral, ijsvogel, groene specht en andere soorten vogels

Multisoortenhut Kalmthout België (GV1)

Deze keer in Kalmthout in België met fotovrienden een dagje in een vogelkijkhut gezeten. Een hut met drie verschillende biotopen dus beloofde een hoop goeds. We hebben veel vogels gezien maar helaas niet de soorten vogels waar wij op gehoopt hadden. Echt jammer, maar het is en blijft de natuur, volgende keer hopelijk beter.
Image
Image

Waterral vanuit multisoortenhut Glenn Vermeersch Kalmthout (GV1)

Vandaag naar de multisoortenhut 1 van Glenn Vermeersch geweest in Kalmthout. Het was mooi weer en beloofde een mooie dag te worden. In vergelijking met een aantal jaar geleden was de hut goed verbouwd. Zo kun je er nu rechtop staan en kun je je schoenen aanhouden omdat er nu een vloer in ligt i.p.v. vloerbedekking destijds. Daarnaast hebben wij nog mooie foto's kunnen maken van de Waterral.

IJsvogels en helaas weer geen groene specht (GV1)

Deze keer weer hut 1 van Glenn Vermeersch bezocht in Kalmthout, voor mij inmiddels alweer de derde keer. Het was helaas een regenachtige dag met in middag best wel flinke hoosbuien maar dat kon de pret niet drukken. Volgens Glenn lieten de IJsvogel en groene specht zich de laatste tijd daar regelmatig zien dus vol verwachting zijn we met z'n allen de ruime hut ingedoken.
Image
Image

De roodborstjes lieten zich weer veelvuldig zien

Van het weekend sinds lange tijd weer eens naar hut 1 van Glenn Vermeersch geweest.  We hebben deze keer geen ijsvogel of waterral gezien. Wel waren de roodborstjes weer lekker in de weer voor de hut. Ook de heggenmus, winterkoninkje, groenling, houtduif en de meer bekende soorten zoals grote bonte specht, vink en koolmees lieten zich ’s ochtends veelvuldig zien.

This image for Image Layouts addon
MEER FOTOHUTTEN
Klik hier voor het bekijken van alle door mij bezochte fotohutten. Naast een link naar de website van de verhuurder, heb ik geprobeerd iedere hut te voorzien van een globale hutbeschrijving en een overzicht van alle voor de hut waargenomen vogels en dieren.
Lees meer
This image for Image Layouts addon
OP PAD
FOTOLOCATIES
Klik hier voor het bekijken van alle idoor mij bezochte fotolocaties. Het gaat hierbij veelal om het struinen door bossen, over stranden, dijken etc. maar ook op locaties vanuit waarneming.nl. Van iedere locatie heb ik geprobeerd een blog te samen te stellen.
Lees meer
This image for Image Layouts addon
FOTOTRIPS
IMPRESSIES
Klik hier voor het bekijken van alle in de loop der tijd door mij gemaakte fototrips. Van alle nieuwe bestemmingen waar ik geinteresseerd in ben heb ik voorafgaand aan de reis geprobeerd een impressie samen te stellen van wat er in dat land allemaal te zien en te beleven is.
Lees meer

1 customer review

4.0 out of 5 stars
 • 5 star
  0
 • 4 star
  1
 • 3 star
  0
 • 2 star
  0
 • 1 star
  0
 • Hut
  50%
 • Setting
  50%
 • Soorten
  80%
 • Bereikbaarheid
  100%
 • Prijs/kwaliteit
  80%
 • Bijzondere soorten
  80%

Location (Map)

IJsvogels en helaas weer geen groene specht (GV1)
Fototrip Engeland, Schotland en Wales