Rob Kivit Natuurfotografie - Birds & Wildlife Photography

Font size: +
12 minutes reading time (2366 words)

Fotohut Feldberg, Oost Duitsland

rlk_IMG_0043-FeldbergOost-Duitsland2016

In het voormalig Oost-Duitsland, in de omgeving van Mecklenburg Vorpommern, hebben wij samen met een voormalig boswachter meerdere schuilhutten geplaatst. Daar wordt met enige regelmaat, maar met beleid, voer wordt uitgelegd voor roofvogels waarvan de imposante zeearend het meest tot de verbeelding spreekt. Maar ook soorten als buizerds, raven, visarenden, rode- en zwarte wouw, bruine kiekendief en soms zelfs schreeuwarenden zijn hier te zien en te fotograferen. 

Bron: Fotohut Feldberg | Wildpix (Oost-Duitsland)

by Rob Kivit

Waarnemingen

Onderstaand een overzicht van door mij waargenomen vogels en dieren bij de hut. Deze foto's komen uit het fotoalbum en hoeven niet perse op de locatie zelf te zijn genomen. Foto's geven een indicatie wat er bij de hut allemaal is waargenomen.

Blogs Fotohutbezoeken

Onderstaand een samenvatting van alle hutbezoeken aan fotohut Feldberg in Oost-Duitsland van Wildpix. De hut is een omgebouwde rioleringsbuis tot fotohut gelegen aan de rand van een meer en specifiek gericht op het fotograferen van roofvogels zoals de zeearend, rode wouw, buizerd en meer. De hut is basic ingericht en in geen vergelijking met fotohutten in Nederland.

Roofvogels in Feldberg, Duitsland 2016

s' Ochtends vroeg om 05:20 door boswachter Fred opgehaald en met de auto vervoerd naar de locatie. We hebben daar de gehele dag en zondagochtend in een vogelkijkhut vertoefd met uitzicht op een meer en het kadaver van een hert wat enkele dagen geleden was aangereden en door Fred in het meer was gelegd als lokaas voor de roofvogels.

Image
This image for Image Layouts addon
MEER FOTOHUTTEN
Klik hier voor het bekijken van alle door mij bezochte fotohutten. Naast een link naar de website van de verhuurder, heb ik geprobeerd iedere hut te voorzien van een globale hutbeschrijving en een overzicht van alle voor de hut waargenomen vogels en dieren.
Lees meer
This image for Image Layouts addon
OP PAD
FOTOLOCATIES
Klik hier voor het bekijken van alle idoor mij bezochte fotolocaties. Het gaat hierbij veelal om het struinen door bossen, over stranden, dijken etc. maar ook op locaties vanuit waarneming.nl. Van iedere locatie heb ik geprobeerd een blog te samen te stellen.
Lees meer
This image for Image Layouts addon
FOTOTRIPS
IMPRESSIES
Klik hier voor het bekijken van alle in de loop der tijd door mij gemaakte fototrips. Van alle nieuwe bestemmingen waar ik geinteresseerd in ben heb ik voorafgaand aan de reis geprobeerd een impressie samen te stellen van wat er in dat land allemaal te zien en te beleven is.
Lees meer

Customer Review

No reviews yet
 • 5 star
  0
 • 4 star
  0
 • 3 star
  0
 • 2 star
  0
 • 1 star
  0
 • Hut
  0%
 • Setting
  0%
 • Soorten
  0%
 • Bereikbaarheid
  0%
 • Prijs/kwaliteit
  0%
 • Bijzondere soorten
  0%

Location (Map)

Canon firmware updates
Impressie Vogels en landschappen Schotland