Rob Kivit Natuurfotografie - Birds & Wildlife Photography

Font size: +
13 minutes reading time (2601 words)

Fotohut Black Vulture Hide (JDG)

7FD36E47-E9C2-4036-B315-6830AD056833

De Black Vulture hide ligt in de buurt van het plaatsje La Calera aan de rand van Extremadura op een uitgestrekte vlakte. Leuke hut waar je op een afstand van 5-6 meter met opgaande zon de vale gier, monniksgier en zwarte wouw prachtig kunt vastleggen. De hut is eenvoudig maar goed genoeg om er een halve dag te vertoeven en de foto's maken een hoop goed.

Bron: Black Vulture Hide | Jose David Gomez

by Rob kivit

Waarnemingen

Onderstaand een overzicht van door mij waargenomen vogels en dieren bij de hut. Deze foto's komen uit het fotoalbum en hoeven niet perse op de locatie zelf te zijn genomen. Foto's geven een indicatie wat er bij de hut allemaal is waargenomen.

25 April 2022

Vale gier, Monninksgier, Zwarte wouw, Raaf

25 April 2022

Blogs Fotohutbezoeken

Onderstaand een samenvatting van alle hutbezoeken aan de Black Vulture Hide. Een hut midden op een uitgestrekte vlakte met een mooi uizicht op de vale gieren, zwarte wouwen en monniksgieren die op en aan vlegen. Vooral met opgaande zon levert dit mooie plaatjes op.

Fototrip Extremadura, Spanje 2022

Het was zover! Na de fototrip twee jaar te hebben uitgesteld als gevolg van de coronavirus kon het feest eindelijk beginnen.
De eerste dag in de ochtend een bezoek gebracht aan de Black Vulture Hide. Leuke hut voor het fotograferen van de Monniksgier, de vale gier, zwarte wouw, raaf en met een beetje geluk de rode wouw tegen een mooie achtergrond landschap maar ja helaas hadden wij dat geluk niet.
Image
This image for Image Layouts addon
MEER FOTOHUTTEN
Klik hier voor het bekijken van alle door mij bezochte fotohutten. Naast een link naar de website van de verhuurder, heb ik geprobeerd iedere hut te voorzien van een globale hutbeschrijving en een overzicht van alle voor de hut waargenomen vogels en dieren.
Lees meer
This image for Image Layouts addon
OP PAD
FOTOLOCATIES
Klik hier voor het bekijken van alle idoor mij bezochte fotolocaties. Het gaat hierbij veelal om het struinen door bossen, over stranden, dijken etc. maar ook op locaties vanuit waarneming.nl. Van iedere locatie heb ik geprobeerd een blog te samen te stellen.
Lees meer
This image for Image Layouts addon
FOTOTRIPS
IMPRESSIES
Klik hier voor het bekijken van alle in de loop der tijd door mij gemaakte fototrips. Van alle nieuwe bestemmingen waar ik geinteresseerd in ben heb ik voorafgaand aan de reis geprobeerd een impressie samen te stellen van wat er in dat land allemaal te zien en te beleven is.
Lees meer

1 customer review

4.0 out of 5 stars
 • 5 star
  0
 • 4 star
  1
 • 3 star
  0
 • 2 star
  0
 • 1 star
  0
 • Hut
  60%
 • Setting
  90%
 • Soorten
  90%
 • Bereikbaarheid
  90%
 • Prijs/kwaliteit
  70%
 • Bijzondere soorten
  90%
Prachtig gelegen hut voor het fotograferen van gieren met mooie achtergrond bij zonsopgang
2 years ago
90%
Bereikbaarheid
Locatie: in buurt van La Calera
Je wordt vanaf een meetingpoint door de hutverhuurder naar de hut gebracht en ook weer opgehaald.
Je wordt voor de hut afgezet dus geen loopafstanden zoals we in Nederland en België gewend zijn
70%
Prijs/kwaliteit
3-persoons hut
Huurprijs: Zie de website van Jose Gomez: https://www.hidesdecalera.com
Spiegelend glas
3 stoelen zonder kussen met rugleuning
Huthoogte ongeveer 2m
Grondstatieven op verzoek gratis ter beschikking
Landelijk mooie achtergrond bij zonsondergang
90%
Bijzondere soorten
Deze hut is speciaal bestemd voor het fotograferen van de vale gier, monniksgier, zwarte wouw en met een beetje geluk de rode wouw
Review
De Black Vulture Hide is een hut die verhuurd wordt door Jose David Gomez en speciaal bestemd voor het fotograferen van de vale gier, monniksgier en zwarte wouw. Deze vogels kun je vanaf zo'n 4-5 meter en verder van de hut fotograferen. Ik heb zelf gefotografeerd met een 500mm lens en is ruim voldoende voor het maken van portretjes en overzichtfoto's. De hut is eenvoudig en qua comfort niet te vergelijken met de meeste hutten zoals wij die hier in Nederland kennen. Echter, het fotograferen van de mooie roofvogels tegen een mooie landelijke achtergrond bij zonsondergang doet je alles vergeten. Daarnaast duurt de hutsessie slechts een paar uur, vanaf ongeveer 20:30 tot 11:30. Al met al een prachtige locatie. Wij zijn in de laatste week van april geweest en het was werkelijk een komen en gaan van gieren en zwarte wouwen. Je wordt door de verhuurder vanaf een meetingpoint gebracht tot voor de hut en ook met de auto weer opgehaald.
 • Hut
  60%
 • Setting
  90%
 • Soorten
  90%
Images
Show more
0 of 0 people found the following review helpful

Location (Map)

Fotohut Bea Eater Hide (JDG)
Bruine kiekendief