Rob Kivit Natuurfotografie - Birds & Wildlife Photography

Font size: +
10 minutes reading time (2083 words)

Fotohut Alblasserwaard

DB3184D3-27BD-401A-BD5A-5A651396D2FB

Een website waarmee we u willen informeren over onze fotohut. Fotohut Alblasserwaard is de eerste en ook de enige fotohut in dit prachtige gebied. De fotohut staat op privé gebied en bied plaats aan maximaal 3 personen / fotografen. Vanuit een luxe stoel kunt u onstspannen fotograferen. Ook aan het comfort is gedacht, zo is de hut voorzien van stromend water, elektra, toilet en koffiezetter. Voor de hut wordt regelmatig gevoerd om de diversiteit aan vogelsoorten voor de hut zo groot mogelijk en stabiel te houden. Ook is er voor de hut een waterbak op ooghoogte gebouwd zodat er ook foto's met reflectie in het water kunnen worden gemaakt

Bron: Fotohut Alblasserwaard | Andre Domburg & Gerrit van de Velde

by Rob Kivit

Waarnemingen

Onderstaand een overzicht van door mij waargenomen vogels en dieren bij de hut. Deze foto's komen uit het fotoalbum en hoeven niet perse op de locatie zelf te zijn genomen. Foto's geven een indicatie wat er bij de hut allemaal is waargenomen.

29 April 2018

Witte kwikstaart, groenling, koolmees, grote bonte specht, jagende blauwe reiger, jagende ijsvogel, visdief, bergeend, manderijneend, vlaamse gaai (erg nat), Fazanten, ringmus

29 April 2018

08 December 2018

Vinken, grote zilverreiger, ijsvogel, fazant, grote gele kwikstaart, ringmus, waterhoen

01 December 2019

Sperwer, ringmussen, mezen, vinken, grote bonte specht, fazant, ijsvogel, grote bonte specht, koolmees, holenduif

01 December 2019

28 May 2021

Fazant, wilde eend, waterhoen, koolmees

31 March 2022

Fazant, wilde eend, waterhoen, koolmees, pimpelmees kuifzaagbek, groenling, gaai, merel, kauw, grote bonte specht, spreeuw, ringmus

31 March 2022

Blogs Fotohutbezoeken

Onderstaand een samenvatting van alle hutbezoeken aan fotohut Alblasserwaard. Een mooie hut voorzien van alle gemakken met kans op sperwer, ijsvogel, grote zilverreiger en meer. Uitzicht op een grote sloot en links op een aangelegde vijver. Hut staat aan de rand van een bedrijventerrein en is niet half ingegraven.

Fotograferen in een fotohut op een bedrijventerrein in Alblasserwaard

Deze keer naar fotohut Alblasserwaard geweest gelegen midden op een bedrijventerrein. Het was tussen de bedrijven door even zoeken naar de fotohut maar uiteindelijk toch gevonden. De hut zelf is er één die ik zelf nog niet ben tegengekomen. Deze is voorzien van alle gemakken met zelfs een wc en stromend water. Er wordt gefotografeerd door open kijkgaten met behulp van rijstzakken of stalen statief platen waarvan wij helaas pas bij vertrek er achter kwamen dat deze aanwezig waren.
Image
Image

Fotograferen vanuit vogelhut Alblasserwaard

Wederom een bezoek gebracht aan fotohut Alblasserwaard. Het weer was slecht, miezerig en winderig dus geen goede voortekenen. Echter, eenmaal gestationeerd lieten de eerste vinken zich al talrijk zien. Ook was de grote zilverreiger prominent aanwezig. Zou het dan toch nog een leuke dag worden?

Jagende IJsvogels vanuit fotohut Alblasserwaard

Vandaag weer eens Fotohut Alblasserwaard bezocht. Bij aankomst werden we al opgewacht door de eigenaar met de mededeling dat er een sperwer gespot was en deze er waarschijnlijk nog zou zitten. Dus snel naar de hut, spulletjes uitgepakt en geïnstalleerd, luiken open en inderdaad de sperwer zat er gelukkig nog steeds. Een prachtig moment om de dag te beginnen toch.
Image
Image

Het was erg rustig bij Fotohut Alblasserwaard

Woensdag naar aanleiding van een annulering bij fotohut Alblasserwaard geweest. Het was bewolkt en regenachtig met af en toe zon. Geen goede voortekenen dus en dat bleek ook wel. De gehele dag helaas niet meer gezien dan de pauw, fazant, waterhoen en wat wilde eenden; hierbij de meer reguliere vogelsoorten buiten beschouwing gelaten. Het was over de gehele dag heel erg rustig.

Kuifzaagbek bij fotohut Alblasserwaard

Deze keer naar fotohut Alblasserwaard, een fotohut aan de rand van een groot bedrijventerrein. Het blijft een vreemde gewaarwording om het bedrijventerrein op te rijden met links en rechts vrachtwagens en vorkheftrucks om je heen om uiteindelijk je auto te parkeren voor een wijnhuis op nog geen 20 meter lopen van de hut. 

Image
This image for Image Layouts addon
MEER FOTOHUTTEN
Klik hier voor het bekijken van alle door mij bezochte fotohutten. Naast een link naar de website van de verhuurder, heb ik geprobeerd iedere hut te voorzien van een globale hutbeschrijving en een overzicht van alle voor de hut waargenomen vogels en dieren.
Lees meer
This image for Image Layouts addon
OP PAD
FOTOLOCATIES
Klik hier voor het bekijken van alle idoor mij bezochte fotolocaties. Het gaat hierbij veelal om het struinen door bossen, over stranden, dijken etc. maar ook op locaties vanuit waarneming.nl. Van iedere locatie heb ik geprobeerd een blog te samen te stellen.
Lees meer
This image for Image Layouts addon
FOTOTRIPS
IMPRESSIES
Klik hier voor het bekijken van alle in de loop der tijd door mij gemaakte fototrips. Van alle nieuwe bestemmingen waar ik geinteresseerd in ben heb ik voorafgaand aan de reis geprobeerd een impressie samen te stellen van wat er in dat land allemaal te zien en te beleven is.
Lees meer

1 Review

4.0 out of 5 stars
 • 0
 • 1
 • 0
 • 0
 • 0
 • Hut
  90%
 • Setting
  80%
 • Soorten
  80%
 • Bereikbaarheid
  100%
 • Prijs/kwaliteit
  80%
 • Bijzondere soorten
  80%

Location (Map)

11-daagse fototrip Finland
Fotograferen met spectaculaire achtergronden in Dr...

Related Posts