Rob Kivit Natuurfotografie - Birds & Wildlife Photography

Font size: +
13 minutes reading time (2597 words)

Fotohut Bea Eater Hide (JDG)

WhatsApp-Image-2022-04-26-at-3.44.28-PM

De Bea Eater hide ligt in de buurt van het plaatsje Ramacastañas aan de rand van Extremadura op een uitgestrekte vlakte.  Leuke hut waar je op een afstand van 5-6 meter met ondergaande zon de kleurrijke bijeneters prachtig kunt vastleggen. De hut is eenvoudig maar goed genoeg om er een halve dag te vertoeven en de foto's maken een hoop goed.

Bron: Bea Eater Hide | Jose David Gomez

by Rob kivit

Waarnemingen

Onderstaand een overzicht van door mij waargenomen vogels en dieren bij de hut. Deze foto's komen uit het fotoalbum en hoeven niet perse op de locatie zelf te zijn genomen. Foto's geven een indicatie wat er bij de hut allemaal is waargenomen.

25 April 2022

Bijeneter, Grauwe gors, Kuifleeuwerik

25 April 2022

Blogs Fotohutbezoeken

Onderstaand een samenvatting van alle hutbezoeken aan de Bea Eater Hide. Een hut midden op een uitgestrekte vlakte met een mooi uizicht op de bedrijvige bijeneters  die op en aan vlegen. Vooral met ondergaande zon levert dit mooie plaatjes op.

Fototrip Extremadura, Spanje 2022

Het was zover! Na de fototrip twee jaar te hebben uitgesteld als gevolg van de coronavirus kon het feest eindelijk beginnen.
Tegen het einde van de middag naar de Bea Eater Hide. Leuke hut waar je op een afstand van 5-6 meter met ondergaande zon de kleurrijke bijeneters prachtig kunt vastleggen.  Deze hut is dan ook zeker een aanrader. Afwijkend van de meeste andere hutten heeft deze hut geen spiegelglas maar gewoon een net waar je je lens doorheen moet steken.
Image
This image for Image Layouts addon
MEER FOTOHUTTEN
Klik hier voor het bekijken van alle door mij bezochte fotohutten. Naast een link naar de website van de verhuurder, heb ik geprobeerd iedere hut te voorzien van een globale hutbeschrijving en een overzicht van alle voor de hut waargenomen vogels en dieren.
Lees meer
This image for Image Layouts addon
OP PAD
FOTOLOCATIES
Klik hier voor het bekijken van alle idoor mij bezochte fotolocaties. Het gaat hierbij veelal om het struinen door bossen, over stranden, dijken etc. maar ook op locaties vanuit waarneming.nl. Van iedere locatie heb ik geprobeerd een blog te samen te stellen.
Lees meer
This image for Image Layouts addon
FOTOTRIPS
IMPRESSIES
Klik hier voor het bekijken van alle in de loop der tijd door mij gemaakte fototrips. Van alle nieuwe bestemmingen waar ik geinteresseerd in ben heb ik voorafgaand aan de reis geprobeerd een impressie samen te stellen van wat er in dat land allemaal te zien en te beleven is.
Lees meer

1 customer review

4.0 out of 5 stars
 • 5 star
  0
 • 4 star
  1
 • 3 star
  0
 • 2 star
  0
 • 1 star
  0
 • Hut
  60%
 • Setting
  90%
 • Soorten
  90%
 • Bereikbaarheid
  90%
 • Prijs/kwaliteit
  70%
 • Bijzondere soorten
  90%
Prachtig gelegen hut voor het fotograferen van Bijeneters met mooie achtergrond bij ondergaande zon
2 years ago
90%
Bereikbaarheid
Locatie: in buurt van Cáceres
Je wordt vanaf een meetingpoint door de hutverhuurder naar de hut gebracht en ook weer opgehaald.
Je wordt voor de hut afgezet dus geen loopafstanden zoals we in Nederland en België gewend zijn
70%
Prijs/kwaliteit
Er staan 2x1 persoons hutten
Huurprijs: Zie de website van Jose Gomez: https://www.hidesdecalera.com
Geen spiegelend glas maar een camouflagenet voor het raam
1 stoel zonder kussen met rugleuning
Huthoogte ongeveer 2m
Grondstatieven op verzoek gratis ter beschikking
Landelijk mooie achtergrond bij zonsondergang
90%
Bijzondere soorten
Deze hut is speciaal bestemd voor het fotograferen van Bijeneters; andere soorten die zijn waargenomen zijn de Grauwe gors en Kuifleeuwerik
Review
De Bea Eater Hide is een hut die verhuurd wordt door Jose David Gomez en speciaal bestemd voor het fotograferen van de mooie Bijeneters. Deze vogels kun je vanaf zo'n 4-5 meter van de hut fotograferen. Ik heb zelf gefotografeerd met een 500mm lens maar voor de compositie vind ik persoonlijk een zoomlens net wat beter. De hut is eenvoudig en qua comfort niet te vergelijken met de meeste hutten zoals wij die hier in Nederland kennen. Echter, het fotograferen van de mooie Bijeneters tegen een mooie landelijke achtergrond bij zonsondergang doet je alles vergeten. Daarnaast duurt de hutsessie slechts een paar uur, vanaf ongeveer 17:00 tot 20:30. Al met al een prachtige locatie. Wij zijn in de laatste week van april geweest en het was werkelijk een komen en gaan van Bijeneters. Ik zeg niets verkeerd als daar niet een hele kolonie gehuisvest is. Je wordt door de verhuurder vanaf een meetingpoint gebracht tot voor de hut en ook met de auto weer opgehaald. Zoals vermeld is deze hut speciaal bedoeld voor het fotograferen van Bijeneters maar je hebt ook kans op Grauwe gors en Kuifleeuwerik
 • Hut
  60%
 • Setting
  90%
 • Soorten
  90%
Images
Show more
0 of 0 people found the following review helpful

Location (Map)

Fotohut Hide for Raptors (JDG)
Fotohut Black Vulture Hide (JDG)