nlenfrdees

Rob Kivit

3 minutes reading time (668 words)

100-soortendag met Birding Holland in Drents Friese Wold, Fochterloerveen, Zuidlaardermeergebied, Lauwersmeer

IMG_0027

In navolging op een eerdere vogelexcursie in de Kwade Hoek in omgeving Goeree-Overflakkee, afgelopen weekend de 100 soortendag met opnieuw Birding Holland gedaan. Het was de eerste keer dat ik aan deze excursie heb deelgenomen en was mij in het geheel niet echt tegengevallen. Aan het einde van de dag hebben wij als ik mij niet vergis wel zo'n 132 vogelsoorten gespot. In tegenstelling tot wat was voorspeld was het weer wat grauw en donker en knapte pas aan het einde van de middag wat op maar heeft de pret niet kunnen drukken!

by Rob Kivit

Heel veel vogelgeweld van wel 132 gespotte vogelsoortenAfgelopen weekendstond de 100 soortendag van Birding Holland gepland. Het was de eerste keer dat ik aan deze excursie heb deelgenomen en was mij in het geheel niet echt tegengevallen. Het enige wat mij tegenviel was het vroege opstaan om 5:00 's ochtends. Het was een rit van meer dan 2 uur rijden want we moesten daar al om 8:45 op de verzamelplaats zijn. Maar het was het vroege opstaan zeker waard. Aan het einde van de dag hebben wij als ik mij niet vergis zo'n 132 vogelsoorten gespot. Helaas door de vaak wel grote afstanden niet altijd goed fotografeerbaar maar toch wel enkele leuke fotootjes aan mijn fotoalbum kunnen toevoegen. In tegenstelling tot de eerste vogelexcursie van Birding Holland in de Kwade hoek waar ik mijn 100-400 mm tele had meegenomen heb ik voor deze vogeltrip vanwege het mm tekort toch maar mijn 300-800 meegenomen en gezeuld en was achteraf gezien toch een goede keuze. Het is even aanpoten maar wie leuke foto's wil maken moet ook een beetje pijn lijden zeg ik maar. Voor de kenners onder ons, de lens alleen al weegt tegen de 7 kilo en met de camera en het staal eromheen kom je al snel uit op zo'n 9-10 kilo wat je moet wat dragen ? maar een goede draagriem doet wonderen ?  

Vanaf de verzamelplaats met 2 busjes naar verschillende locaties gereden en heel veel vogelsoorten gespot. Het waren er zoveel dat ik maar het lijstje aan deze blog heb toegevoegd. 

Bewondering voor de gidsen Bart-Jan en Rommert hoe zij tussen al dat vogelgeweld toch nog een onderscheid kunnen maken welke vogel welke vogel is. Persoonlijk heb ik al moeite met 1 vogel en zie ik een roodborstje al snel aan voor een paradijsvogel ??. Chapeau!!


Made by photo buddy Jochem Bermon with his iPhone

 Het was weliswaar een erg lange dag van 05:00 - 00:00 maar was het dubbel en dwars waard en is zeker nog een keer voor herhaling vatbaar. Inmiddels staat de volgende excursie gepland voor maart 2020, alleen gaan we dit keer op zoek naar de spechten en de Oehoe in de Achterhoek. We gaan het weer meemaken ?


Onderstaand een samenvatting van de foto's die heb kunnen maken tijdens de vogeltrip. Helaas niet allemaal even scherp vanwege de toch wel grote afstanden:  


You must login to post a comment.
Log in with ( Sign Up ? )
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Location (Map)

Tuinhut Arjan Troost
Steenuiltjes in de vroege ochtend- en late middagz...

Related Posts

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://robkivit-natuurfotografie.nl/

Kalender

Wait a minute, while we are rendering the calendar

123tuinposter.nl: een tuinposter in elk mogelijk formaat

Copyright @ 2013-2021 robkivit-natuurfotografie.nl. All rights reserved.

We have 36 guests and no members online